30 dec. 2022 | 15:56

Ingredientul banal care face friptura de Revelion fragedă. Vei fi lăudat de toată lumea pentru reţetă

Diverse
Ingredientul banal care face friptura de Revelion fragedă. Vei fi lăudat de toată lumea pentru reţetă
Ingredientul banal care face friptura de Revelion frageda. Vei fi laudat de toata lumea pentru reteta

În prag de Revelion, gospodinele pregătesc ultimele detalii pentru masa festivă, în jurul căreia se vor reuni familia și cei mai dragi prieteni. Pe lângă tradiționalele sarmale, ouă umplute și salată de boeuf, românii pregătesc cea mai fragedă friptură. Secretul unei rețete perfecte.

Cum prepari cea mai fragedă friptură de Revelion

Anul Nou bate la ușă, iar gospodinele care aleg să stea acasă, de Revelion, prepară cea mai gustoasă masă festivă, pentru familie și prieteni.

Printre preparatele tradiționale care nu lipsesc se numără salata de boeuf, sarmalele, ouăle umplute, cozonacul, piftia și friptura de porc.

Desigur, atunci când vine vorba de frăgezirea fripturii, experții în arta culinară se întrec în rețete și trucuri care mai de care mai eficiente.

Pentru a obține cea mai gustoasă și fragedă friptură, gospodinele îți dau un mic pont. Tot ce trebuie să faci este să masezi bucata de carne crudă cu ingredientul minune al oricărei locuințe, anume bicarbonatul de sodiu.

Citește și Câte minute trebuie să lași friptura de porc la cuptor ca să iasă perfectă. Detaliul ignorat de multe gospodine

După ce ai săvârșit acest pas esențial, carnea se pune la frigider între 3 și 5 ore. La final, se curăţă foarte bine și se gătește după rețeta obișnuită. Această metodă genială te va ajuta să ai parte de o friptură pătrunsă, gustoasă și aromată.

Cât timp se gătește ceafa de porc, de fapt

Indiferent de modul în care este preparată, fie la cuptor, pe grătar sau la tigaie, trebuie să știi faptul că fiecare tip de carne are anumite „nevoi” și trebuie pregătită într-un anumit fel.

De exemplu, atunci când gătești ceafă de porc, nu trebuie să o gătești mai mult de câteva minute pe fiecare parte. În schimb, un mușchiuleț sau un cotlet de porc va fi lăsat pe foc pentru o perioadă puțin mai îndelungată.

Friptura de porc devin fragedă și gustoasă atunci când este gătită la cuptor. Cu cât bucata de carne de porc este mai mare, cu atât mai fragedă va fi friptura, dar și timpul în care va sta în cuptor va fi mai mare.

Un sfat important dat de gospodine este să nu ții carnea prea mult la cuptor, deoarece riști ca friptura să devină sfărâmicioasă și să își piardă din aromă. Timpul de preparare pornește de la o oră și jumătate (90 de minute) și poate ajunge și până la două ore și jumătate.

Citește și Aperitive de Revelion 2023. Preparate speciale pentru masa festivă de Anul Nou