06 ian. 2024 | 15:51

Ingredientul banal care face cafeaua mult mai gustoasă. E dovedit științific!

Utile
Ingredientul banal care face cafeaua mult mai gustoasă. E dovedit științific!
Cercetătorii au descoperit și ingredientul pe care trebuie să-l puneți în cafea pentru un gust mai aromat/ sursa foto: pixabay

Cele mai recente studii realizate de către cercetătorii de la Universitatea din Oregon au scos la iveală secretul pentru prepararea celei mai gustoase și aromate cafele. Dimineața, nu există ceva mai bun decât o cafeaua proaspăt prăjită!

Ingredientul care face cafeaua mai delicioasă. Ce să adaugi în ea

Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume! De aceea, iubitorii de cafea vor să exploreze cât mai multe sortimente, însă întotdeauna vor ca aceasta să fie cât mai gustoasă.

Cercetătorii au descoperit și ingredientul pe care trebuie să-l puneți în cafea pentru un gust mai aromat. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oregon a arătat faptul că adăugarea unei cantități mici de apă în boabe înainte de măcinare poate face o mare diferență. Se pare că procesul dezordonat de preparare a cafelei îi afectează gustul, conform sciencealert.com. 

Un strop de apă face minuni atunci când măcinați cafeaua

Când macini cafeaua, se împrăștie peste tot. Praful iese din râșniță, este ca un nor care acoperă totul. Dar dacă adaugi puțină apă, pare să nu se împrăștie peste tot. Este mai curat. Aceasta a fost principala motivare pentru care oamenii au făcut-o, susține autorul studiului Christopher Hendon, profesor la Universitatea din Oregon.

Conform profesorului, măcinarea cafelei este un dezastru total datorită electricității statice, creată prin frecare atunci când boabele sunt comprimate. Drept urmare, apa va acționa ca un izolator, reducând acest efect. Tehnica se numește picătura Ross.

Ce susțin specialiștii

În plus, Hendon recomandă adăugarea a aproximativ 20 de microlitri de apă per gram de cafea sau aproximativ o jumătate de mililitru pentru un espresso tipic, pentru a-i îmbunătăți consistența și aroma.

A fost propusă pentru prima dată de un entuziast pe un forum pentru barista la domiciliu. Adăugarea de cantități mici de apă — începând de la o picătură în sus — pasivează, sau oprește, încărcarea statică și o face într-un fel în care cafeaua iese din râșniță fără să fi fost încărcată vreodată”, a mai adăugat Hendon.

Nu se știe exact ce face apa, dar cel mai probabil, aceasta absoarbe încărcarea sau schimbă temperatura în interiorul râșniței de cafea.

Dacă adaugi o cantitate suficientă de apă, poți înlătura și formarea aglomerărilor. Vei atinge în principiu extracții mai mari sau mai puține pierderi. Exact asta face, pentru că oferi acum mai multă suprafață disponibilă pentru aceeași cantitate de apă.”, a mai adăugat specialistul.

Citește și: Ingredientul banal pe care să îl pui în cafea pentru a slăbi. Sfatul de aur al specialiştilor pentru a scăpa de kilogramele în plus

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Capital.ro
Horoscop 11 mai 2024. Berbecii iau o decizie importantă, Scorpionii au un moment de sinceritate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro