Ingredientul banal care curăță în profunzime garnitura de cauciuc a mașinii de spălat. Elimină instant murdăria

de: Stan Nicu
14 03. 2023

Îngrijirea mașinii de spălat pune probleme multora dintre români, mai ales că fiecare își dorește să schimbe electrocasnicul cât mai rar. Azi vă prezentăm care este ingredientul banal care curăță în profunzime garnitura de cauciuc a mașinii de spălat. Astfel se elimină instant murdăria.

Cum se îngrijește mașina de spălat pentru a te bucura de ea cât mai mult timp. Ce trebuie să faci periodic

Românii încearcă tot felul de soluții pentru a-și îngriji cât mai bine mașinile de spălat, astfel încât să se bucure de ele cât mai mult timp.

Mașina de spălat este unul dintre aparatele electrocasnice cele mai prezente în toate locuințele.

Mașina de spălat acumulează mirosuri neplăcute

Folosite frecvent la spălarea rufelor, din cauza umidității, a hainelor murdare și a resturilor de detergent și balsam de rufe, mașinile de spălat tind să acumuleze mirosuri neplăcute, mucegai și murdărie.

Prin urmare, este foarte important să cunoașteți câteva sfaturi, trucuri și ingrediente pentru a putea curăța mașina de spălat ușor și eficient, urmând câțiva pași simpli pe care vi-i vom dezvălui în continuare.

Unde este situată garnitura de cauciuc

Garnitura din cauciuc a mașinii de spălat se află pe marginea tamburului, la exterior, imediat după deschiderea ușii mașinii de spălat. Astfel, este ușor să îl identifici și să îl poți curăța eficient.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să lăși ușa deschisă după utilizare, astfel încât să poată fi ventilată și uscată corespunzător.

Amestecul minune care curăță perfect garnitura

Odată uscat, în cazul în care a acumulat murdărie, garnitura poate fi ștearsă cu o cârpă înmuiată în apă pentru a îndepărta cele mai mici resturi.

După, se prepară un amestec cu oțet și bicarbonat, la care se mai poate adăuga puțină apă pentru a nu rămâne o pastă foarte groasă.

Amestecul se împrăștie bine pe toată suprafața

Amestecul trebuie aplicat pe cauciuc cu o cârpă, întinzându-l bine pe toată suprafața și se lasă să acționeze câteva minute.

Apoi, cu o perie cu peri moi se curăță cauciucul pentru a îndepărta toată murdăria acumulată.

Amestecul curăță perfect și este și antibacterian

După ce ați frecat bine de tot garnitura de cauciuc pur și simplu îndepărtați tot produsul cu o cârpă umedă sau o cârpă curată, uscând bine cauciucul.

După, puteți verifica cu atenție cauciucul și veți vedea că toate petele, mucegaiul și murdăria au ieșit datorită acțiunii celor două ingrediente banale de curățare, care sunt ideale pentru curățare și, în plus, sunt și binecunoscute substanțe antibacteriene.