Știm prea bine că urmele de arsură de pe ceaun, tigaie sau oală dau mari bătăi de cap gospodinelor care vor să își păstreze vasele în care gătesc curate și ca noi cât mai mult timp. Vei spune adio bătăilor de cap dacă vei aplica trucurile din rândurile de mai jos. Aceste soluții simple le vor curăța în doar câteva minute.
Cui nu i s-a întâmplat măcar o dată să lase vasele în care pregătește mâncare prea mult pe foc? Poate preparatele din interiorul lor nu sunt compromise însă, dacă ceaunul, tigaia sau oala nu este făcută din materiale de calitate, vei observa că mica greșeală a lăsat urme.
Din fericire, nu este cazul să le arunci sau să te chinui să le cureți folosind bureți abrazivi și tot felul de produse. Petele de arsură de pe vase pot fi îndepărtate surprinzător de ușor, dacă aplici trucurile pe care le vom explica în rândurile de mai jos.
Pentru oala de inox, cea mai bună variantă este un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să pui oțet în vas și apoi să adaugi și bicarbonat. Lasă pe foc până când lichidul va da în clocot. După, vei abserva că vei putea îndepărta urma de arsură imediat, cu efort minim.
În cazul ceaunului, un mod eficient de a curăța petele de arsură este să pui într-un litru de apă în jur de 120 de mililitri de oțet sau de suc de lămâie. Amestecul format se toarnă în ceaunul pe care vrei să îl cureți și pui vasul la fiert. După ce începe să dea în clocot, mai așteaptă încă zece minute , oprește aragazul și așteaptă până se răcește puțin. Curăță apoi interiorul folosind un burete.
Arsura de pe tigăi se îndepărtează cu ajutorul prafului de copt. Folosit în mod normal în timp ce gătim, acest ingredient se presară pe suprafața pe care a apărut pata, apoi se pulverizează pe zonă puțină apă. Lasă să acționeze în jur de zece minute. După acest interval, tot ce trebuie să faci este să ștergi zona cu un burete înmuiat în apă și vei vedea cu urma de arsură dispare.