Ingredientele pentru cea mai simplă rețetă de lasagna. Iese la fel de bună ca-n restaurantele din Italia
Românii au prins de ceva timp gustul mâncărurilor tradiționale din Italia, iar lasagna este una dintre acestea. Mulți însă nu cunosc exact ingredientele rețetei tradiționale, așa că vi le vom prezenta în rândurile de mai jos, unde veți descoperi cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de lasagna.
Ingredientele pentru cea mai simplă rețetă de lasagna
Lasagna este un preparat apreciat de români pentru savoarea sa bogată și textura sa stratificată. Mulți români se panichează însă atunci când vor să prepare acasă lasagna, deoarece pare că rețeta este una destul de complexă, însă nu este deloc așa.
Noi vă prezentăm cea mai simplă rețetă de lasagna, care însă este una extrem de gustoasă. Așadar, trebuie să păstrați foarte bine această rețetă, deoarece veți fi nevoită să o preparați de multe ori, pentru că familia o va îndrăgi pe loc. Citește și Câtă sare se pune la un kilogram de carne pentru cârnați. Cea mai simplă rețetă pentru sărbători
Ingrediente
- o jumătate de kg de carne tocată de vită și porc
- o ceapă tocată
- doi căței de usturoi tocați
- un morcov tocat
- o țelină tocată
- 400 de grame de roșii pasate
- o lingură de pastă de tomate
- jumătate de cană de vin roșu
- oregano uscat
- cimbru uscat
- sare și piper după gust.
Ingrediente pentru sosul bechamel
- 50 de grame de unt
- 50 de grame de făină
- 500 ml de lapte
- sare, piper
- nucșoară
Pentru lasagna în sine avem nevoie de 16 foi de paste lasagna, 250 de grame de brânză mozzarella rasă și Parmigiano-Reggiano rasă (opțional).
Cum se prepară lasagna
Pentru sosul de carne, încălziți uleiul într-o oală mare la foc mediu, adăugați ceapa, usturoiul, morcovul și țelina și sotați până se înmoaie. Adăugați carnea tocată și gătiți, amestecând frecvent, până își schimbă culoarea. Adăugați roșiile pasate, pasta de tomate, vinul roșu (dacă se folosește), oregano, cimbrul, sare și piper. Reduceți focul la mic și fierbeți timp de 30-40 de minute, amestecând ocazional, până când sosul se îngroașă. Citește și Cine este Lăcrămioara Pintilie, concurenta care a primit cuţitul de aur la Chefi la cuţite, pe 20 martie 2024. Preparatul care a impresionat juraţii
Pentru sosul bechamel, topiți untul într-o cratiță la foc mediu, adăugați făina și amestecați până se formează o pastă. Adăugați treptat laptele, amestecând constant cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Se fierbe timp de 10-15 minute, până când sosul se îngroașă și devine cremos. Condimentați cu sare, piper și nucșoară după gust.
Începem să asamblăm lasagna. Preîncălziți cuptorul la 180°C, ungeți un vas termorezistent cu sos bechamel, apoi așezați un strat de foi de paste pe fundul vasului. Acoperiți cu un strat generos de sos de carne, apoi cu un strat de sos bechamel și brânză mozzarella rasă. Repetați straturile până se umple vasul, terminând cu un strat de sos bechamel și brânză. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și îl introducem la cuptor pentru 30 de minute. După 30 de minute, se scoate folia de aluminiu și se mai coace timp de 15 minute. Simplu, nu? Vă urăm poftă bună!