13 nov. 2022 | 14:37

Ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă. Faci o mare greșeală așa

Utile
Ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă. Faci o mare greșeală așa
Când vine vorba de praparatele culinare, chiar tradiționale, ciorbele sunt în top.

Când vine vorba de praparatele culinare, chiar tradiționale, ciorbele sunt în top. Dar, ca să ne iasă o ciorbă bună, de multe ori folosim și ingredientele care nu au ce căuta în preparat. Majoritatea gospodinelor știu acest secret, dar e bine de știut, pentru a nu face greșeli. Așa că hai să aflăm împreună care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă

Orice legumă poate fi folosită în ciorbă, dar dacă nu faceți una foarte delicată,ar fi de evitat, de exemplu, salata. Unele legume au o aromă puternică, așa că s-ar putea să vă placă să le folosiți, dar cu moderație. Pentru unii, păstârnacul se încadrează în această categorie, ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Alții spun că, de exemplu, sfecla roșie ar fi singura legumă pe care nu ar pune-o într-o ciorbă normală, în rest toate sunt binevenite. Sfecla roșie este principala legumă din „Borscht”, o supă ucraineană clasică.

Alte recomandări spun că leușteanul ar fi de preferat să nu fie pus în ciorbă, sau supe. Nu este recomandat, datorită conținutului mare de quercetină. Deci această legumă face parte din ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Mai multă aromă în ciorbă, dar nu cu sare multă

Un alt element care face parte din ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă, este sarea. Deși ne place mâncarea ceva mai sărată, când vine vorba de ciorbă, bucătarii spun că nu ar fi de preferat. Mai multă aromă de legume este egală cu o ciorbă mai gustoasă.

Dacă adăugați o grămadă de legume într-o oală, o umpleți cu apă, adăugați câteva ierburi împreună cu puțină sare și piper, veți obține o ciorbă corectă sau medie.

Dacă folosești un bulion de legume bun în loc de apă, aceasta are deja multă aromă. Deci, nu trebuie să fierbi prea mult legumele pentru a obține mai multă.

Stocul de legume este una dintre cele mai ieftine și mai ușoare modalități de a adăuga aromă la o mulțime de feluri de mâncare. Îl puteți face cu resturile de legume.

Ceapa, vârfurile de la praz, resturile de la morcovi și sfeclă, tulpinile de la ciuperci, frunzele tari de la anghinare și capetele fibroase de la sparanghel, toate dau savoare.

Cu alte cuvinte, puteți folosi toate chestiile pe care în mod normal le aruncați la gunoi. O puteți face și cu legume proaspete, dar de ce să aruncați aroma?

Nici stocul nu este doar pentru supă. Îl puteți folosi pentru a da savoare orezului și mămăligă, pentru a fierbe legume, pentru a face risotto, pentru a găti orice cereale ca garnitură, pentru a fierbe cartofi, cam oriunde aveți nevoie de lichid la gătit și vreți să adăugați și un plus de aromă.

În cele ce urmează, vă propunem și o rețetă simplă de supă de legume:

Ingrediente

  • 500 de grame de o legumă la alegere (sparanghel, broccoli, dovlecel, dovleac, morcovi etc.) deja curățată
  • 250 de grame de cartofi (ok, un cartof mediu)
  • O ceapă mică sau o jumătate de ceapă medie, sau câteva cepe de șalotă, sau o bucată de praz, sau o ceapă verde, sau un cățel de usturoi, orice…
  • Apă, sau bulion de legume, sau bulion de carne.
  • Puțină grăsime (ulei, untură, pancetta, slănină strecurată…)
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Tăiați ceapa sau orice altceva folosiți destul de subțire. Dacă ați optat pentru ceapă verde, rezervați partea verde. Tăiați în cubulețe leguma principală, dar și cartoful. Turnați într-o oală o lingură de grăsime de gătit sau o bucată de bacon pe care ați tăiat-o fin. Încălziți oala și topiți grăsimea.

Adăugați ceapa și legumele și rumeniți-le până se înmoaie. Acum adăugați cartoful și lichidul. Adăugați sare și puțin piper. Dacă folosiți un bulion, acesta poate fi deja sărat, așa că țineți cont de acest lucru.

Dacă aveți doar apă, luați în considerare folosirea unei jumătăți de cub de bulion, de carne sau de legume. Cât de mult lichid folosiți depinde de cât de densă doriți să fie supa finală, nu uitați că puteți oricând să adăugați lichid suplimentar dacă supa tinde să devină prea groasă, sau să fierbeți mai mult timp dacă este prea subțire.

Fierbeți la foc mic până când totul se înmoaie. Folosiți un blender pentru a transforma supa într-o cremă, sau un piure pentru a o lăsa puțin mai granulată, apoi mai fierbeți încă 5-10 minute și verificați dacă este sărată. Serviți fierbinte cu pâine alături, sau adăugați paste sau orez și fierbeți-le până când sunt al dente, sau de asemenea fierbeți orezul sau pastele într-o oală și adăugați-le odată făcute.

Poftă bună! și nu uitați de ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
Cum să păstrezi sarmalele proaspete și gustoase timp de 6 luni. Vor fi la fel de bune ca în prima zi
Click.ro
„Ar trebui să spun ultimele cuvinte?” Mesajul trimis familiei de un pasager al avionului Jeju Air, chiar înainte de prăbușire
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
După 2 soții, acum se iubește cu un bărbat! Cum i-au surprins fotografii pe cei doi. Imaginile fac înconjurul internetului / FOTO
Unica.ro
Se știe tot ce se va tăia în 2025. Niciun român nu scapă
EVZ.ro
Cu ce poți să înlocuiești folia de aluminiu. Păstrează perfect alimentele zile la rând
Spynews
Așa scăpăm de Călin Georgescu. Ion Cristoiu aruncă bomba: S-a îmbolnăvit!
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
RĂSTURNARE în TRAGEDIA din COREEA de SUD! De ce s-a PRĂBUȘIT AVIONUL! INFORMAȚIA MOMENTULUI
Mediaflux
Edith și Ali Firescu de la MPFM, sezonul 6, au devenit părinți pentru prima dată! Imagini emoționante cu fetița lor | FOTO
Spynews.ro
Jador și Oana Ciocan s-au căsătorit în secret. Ce rochie de vis a purtat mireasa și pe cine au ales să le fie nași
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro