Îngrașă sau nu pizza? Ce spune nutriționistul. În ce condiții poate fi consumată, de fapt, fără probleme

Îngrașă sau nu pizza? Ce spune nutriționistul. În ce condiții poate fi consumată, de fapt, fără probleme
Medicul nutriţionist îţi spune clar dacă îngraşă sau nu pizza?! Iată când poţi să o consumi fără probleme

Pizza este, fără îndoială, unul dintre felurile preferate de mâncare ale tuturor. Deşi mulţi o consideră ca fiind nesănătoasă şi neindicată în diete, medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că, de fapt, este un aliment “nevinovat”. Iată în ce condiţii poate fi consumată pizza fără a te îngrăşa.

Te îngraşi sau nu dacă mănânci pizza?!

Indiferent că alegi să o savurezi când te uiţi la serialul preferat sau poate alături de prieteni, în oraş, pizza este iubită de toată lumea. Cu diverse ingrediente, unele mai sănătoase, altele din contră, aceasta este considerată un aliment care îngraşă. Mihaela Bilic spune lucrurilor pe nume şi explică în ce condiţii poate fi consumată, de fapt, fără a avea probleme.

“Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului. Cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație.

Este sățioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță.

Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului.

Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme”, spune celebrul medic nutriţionist, conform Digi24.

Medicul nutriţionist îţi spune clar dacă îngraşă sau nu pizza?! Iată când poţi să o consumi fără probleme
Medicul nutriţionist îţi spune clar dacă îngraşă sau nu pizza?! Iată când poţi să o consumi fără probleme

Cum să consumi pizza dacă ţii dietă

În cazul în care ţii dieta pentru a scăpa de kilogramele în plus, este bine de ştiut că poţi savura, fără probleme, câteva felii de pizza. Important este ca blatul să fie unul cât mai subţire, iar topping-urile unele slabe caloric. Poţi pune astfel, în loc de şuncă sau salam picant, piept de pui la grătar sau o şuncă de pui light. De asemenea, alege o mozzarella cu mai puţine calorii şi multe legume: ciuperci, ardei, ceapă.

Şi momentul zilei în care alegi să te bucuri de acest preparat delicios este important. Nutriţioniştii recomandă prima parte a zilei, organismul având astfel timp să ardă caloriile, în loc să le transforme în grăsime.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI