Înghețata de casă care este gata în doar 10 minute. Nu ai nevoie nici de smântână
Nu ai aparat de înghețată și te-ai săturat să dai banii pe cea din magazin? Nu-i nicio problemă! Avem o rețetă de înghețată de casă foarte simplă, pentru care nu ai nevoie să cheltui o mulțime de bani. Printre ingrediente nu se regăsește nici smântâna, mult evitată de gospodine când vine vorba despre înghețata de casă. Află care este rețeta de înghețată de casă care este gata în doar zece minute.
Rețetă înghețată de casă cu fructe de pădure
Vara este întotdeauna momentul perfect pentru a savura o înghețată delicioasă. Mai ales una cât se poate de naturală, care nu conține aditivi neplăcuți, precum în produsele cumpărate din magazin. Avantajul în cazul rețetei de înghețată de casă pe care o vom reda în continuare este că puteți adăuga ce fel de fructe doriți dumneavoastră astfel încât să vă bucurați de aroma preferată. Iată cum se prepară următoarea rețetă de înghețată făcută în casă!
Ingrediente:
- 1 iaurt alb natural sau cu căpșune;
- 450 de grame de fructe de pădure;
- 1 lămâie;
- 1 lingură de miere;
- 50 de grame de zahăr granulat.
Mod de preparare:
- Spălați bine fructele de pădure, uscați-le cu un prosop de bucătărie și tăiați-le bucăți mici.
- Puneți fructele într-un recipient și lăsați-le la congelator pentru cel puțin 4 ore.
- Puneți fructele de pădure în mixer, stropiți-le cu zeama de la o lămâie.
- Adăugați zahărul granulat, mierea și iaurtul.
- Amestecați ingredientele, iar dacă amestecul va fi prea tare, adăugați câteva linguri de apă.
- Împărțiți compoziția în trei părți și dați-le la congelator pentru minimum 5 ore.
Înainte de a mânca înghețată de casă, puteți să o decorați, după preferință, cu fructe de pădure sau fistic mărunțit.
Rețetă înghețată de casă cu avocado
Indiferent de fructele folosite într-o îngețată, nu există om căruia să nu-i placă. Mai ales în sezonul de vară, când temperaturile sunt caniculare. O gustare rece este întotdeauna binevenită în vremuri toride. Iată o altă rețetă de înghețată de casă, mai costisitoare față de prima, este cea cu avocado.
Ingrediente:
- 3 fructe coapte de avocado;
- 100 de grame de zahăr granulat;
- 150 de grame de iaurt grecesc;
- 70 de grame de smântână grasă;
- 1 linguriţă de suc proaspăt de lime;
- praf de sare.
Mod de preparare:
- Scoate pulpa din avocado și amestec-o într-un blender.
- Adaugă zahărul, iaurtul, smântâna, sucul de lime şi sarea.
- Amestecă ingredientele până când se obține o pastă moale.
- Lasă compoziția la congelator pentru 5 ore.