Informații neașteptate scoase la iveală despre criminalul din Onești. A fost operat chiar pe secţia unde lucrează soţia uneia dintre victimele sale

Informații neașteptate scoase la iveală despre criminalul din Onești. A fost operat chiar pe secţia unde lucrează soţia uneia dintre victimele sale
Criminalul din Onești a fost operat

Un bărbat de 68 a sechestrat și ucis doi muncitori pe balconul unui imobil. Potrivit Inspectoratului de Poliției Județean Bacău, cei doi bărbați munceau la renovarea apartamentului. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliției, împreună cu un negociator pentru a vorbi cu agresorul.

Dublă crimă în Onești

Doi bărbați ce lucrau la un apartament au fost sechestrați mai multe ore, apoi uciși. Agresorul este fostul proprietar al imobilului. Acesta a fost evacuat în urmă cu mai mulți ani din apartament de către autorități printr-o hotărâre judecătorească. Bărbatul nu a văzut niciodată actul doveditor, așa că a decis să-și facă „dreptate” singur.

Agresorul a sunat la numărul de urgențe 112 pentru a anunța că i-a sechestrat pe cei doi și că îi va ucide dacă autoritățile nu revin asupra sentinței de evacuare. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și de jandarmi. Situația era „sub control” spun autoritățile, până când una dintre victime a încercat să-l atace pe bărbat. Atunci, acesta i-a înjunghiat pe ambii muncitori. Un bărbat a murit pe loc, iar celălalt în drum spre spital.

„Apelul a fost transferat de STS la Poliţie, însă, la momentul preluării apelului, acesta s-a întrerupt. Cu toate acestea, operatoarea de la Poliţie a transferat apelul către colegii din teren. În urma informaţiilor primite, primul echipaj a ajuns la faţa locului la ora 11,52, respectiv la 5 minute după sesizare. La ora 11,55, în urma raportării efectuată de primii poliţişti ajunşi la faţa locului, s-a dispus constituirea unei grupe operative formată din 17 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, Serviciului de Ordine Publică, un negociator, precum şi o echipă de intervenţie din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Bacău”, a arătat Anton Cristian Gheorghe.

Criminalul a fost operat

Gheorghe Moroșan a fost salvat de către medicii de la Spitalul din Onești. Tot acolo, lucrează și soția unei victime. Cele două victime au fost Silviu Iștoan, de 38 de ani, și Dan Patatu, de 55 de ani. Soția lui Dan Patatu lucrează la Spitalul din Onești, acolo unde a fost operat criminalul. Femeie lucrează ca si asistentă pe Secția de Chirurgie. Bărbatului i s-au scot bilele de cauciuc, aflându-se în afara oricărui pericol.

Primarul orașului, Laurențiu Neghină, a decis ca familiile celor două victime să fie ajutat financiar, cu suma de 10.000 de lei. Cei doi muncitori vor fi îngropați în cimitirul din localitate. În cazul în care familiile celor doi nu au loc de veci, primăria se va ocupa de acest lucru. Primarul din Onești a încercat să meargă la locul faptei, însă nu a putut deoarece zona era înconjurată de către forțele de ordine. Laurențiu Neghină este de părere că legea este proastă.

„Legea este proastă. Dacă ar fi fost cadru legal să permită ca un lunetist să-l împuşte, treaba ar fi fost rezolvată repede“, este de părere primarul din Oneşti.