Informații inedite despre Dominic Fritz. Cum ar fi încălcat legea și de ce nu ar fi avut dreptul pentru a candida la Primăria Timișoarei

Informații inedite despre Dominic Fritz. Cum ar fi încălcat legea și de ce nu ar fi avut dreptul pentru a candida la Primăria Timișoarei
Informații inedite despre Dominic Fritz. Cum ar fi încălcat legea și de ce nu ar fi avut dreptul pentru a candida la Primăria Timișoarei

Candidatura actualului edil al Timișoarei, Dominic Fritz, pentru Primăria Timișoarei, este puternic contestată de către fostul prima al municipiului, Nicolae Robu. Acesta a declarat în nenumărate rânduri că Dominic Fritz a candidat contrar legislației aflate în vigoare.

Dominic Fritz nu ar fi avut voie să candideze la Primăria Timișoarei

Odată cu anunțul faptului că actualul primar se căsătorește, în spațiul public a apărut un anumit document din care reiese că primarul nu are domiciliul în Timișoara, exact așa cum prevede legea.

Mai mult de atât, în Timișoara, la nivel de Consiliu Local, s-au adoptat două hotărâri prin care consilierii locali și conducerea Primăriei Timișoara sunt obligați să-și publice diplomele de studiu și adresa de domiciliu.

Actele normative au fost votate cu o largă majoritate de voturi din partea PSD, PNL și Pro România. Pe de cealaltă parte, membrii partidului USR-PLUS, din care face parte și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, au votat împotrivă.

Edilul a fost somat în nerepetate rânduri să respecte hotărârile de Consiliu Local, însă nici până în prezent nu și-a publicat diplomele de studiu sau adresa de domiciliu. Nicolae Robu, fostul primar, și-a publicat diplomele de studiu, dar și domiciliul, care este în Timișoara.

Nicolae Robu este de părere că ar trebui să se sesizeze DNA

Un puternic contestatar al lui Dominic Fritz, Nicolae Robu, a publicat pe o rețea de socializare documentul încheiat în contextul în care actualul primar al Timișoarei s-a căsătorit. Din document reiese că Dominic Fritz nu are domiciliul în Timișoara, așa cum prevede legea.

Din acest motiv, din punct de vedere legal, Fritz nu ar fi avut să candideze la alegerile locale din anul 2020. În continuarea postării lui Nicolae Robu, acesta cere să se sesizeze DNA deoarece, conform acestuia, s-ar fi produs o ilegalitate de angajații de la Evidența Populației, o instituție subordonată lui Dominic Fritz.

„Presupun, în continuare, că cei de la Evidenţa Populaţiei au refuzat să facă falsul cerut şi, ca să scape de presiune, au recurs la un subterfugiu, care este tot o ilegalitate, dar mai mică decât falsul şi au acceptat declaraţia d-lui Fritz chiar aşa neconformă cu cerinţa legii, dar neconformă «la vedere», nu făcută să pară conformă, cum şi-a făcut dl Fritz toate declaraţiile din dosarul de candidatură.

Nu-mi pot închipui că Procuratura, Procuratura Specială numită DNĂ, celelalte instituţii ale Statului Român, nu se vor sesiza nici acum, să-i trimită în judecată pe aceşti indivizi care în mod atât de clar reprezintă un grup organizat, după părerea mea cu compoziţie inspirată din ce a consacrat Mafia, pur şi simplu şi nu vreau să detaliez! Eu refuz statutul de colonie pentru ţara mea, pe care văd cu durere că alţii vor să ni-l confere, sub aplauzele sau chiar cu sprijinul unor compatrioţi, mulţi suspuşi, chiar foarte suspuşi! ”, a mai scris Robu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI