04 aug. 2021 | 15:36

Ce salarii au bugetarii care lucrează la evidența populației. Directorul câștigă peste 2.500 de euro lunar

Social
Ce salarii au bugetarii care lucrează la evidența populației. Directorul câștigă peste 2.500 de euro lunar
Directorii din Serviciul de Evidenţă a Populaţiei salarii de 2.500 de euro

O mare parte din bugetul local sau central se duce pe salariile și pensiile românilor. Dar, contrar aparențelor, mulți dintre angajații de la stat, unii în funcții de conducere, au salarii ce concurează lejer cu cele de la privat. O mare parte din angajații bugetari din Serviciul de Evidenţă a Populaţiei au salarii extrem de mari, unele ajungând la câteva mii de euro.

Salariile din sistemul bugetar românesc, un sac fără fund

Suntem într-un an de criză economică generată de pandemie. Cu toate astea cheltuielile cu personalul din sectorul public în bugetul 2021 se așteaptă se ridică la aproximativ 110 miliarde de lei, spun specialiștii.

Sumele reprezintă 62% din bugetul total. Dacă la această sumă se adaugă tot ce înseamnă pensii, suma depășește 90% din bugetul total.

Ca și o comparație, anul trecut, când România era blocată de restricții, salariile bugetarilor au crescut cu 45%, ceea ce, declara Florin Pogonaru, șeful AOAR, este atât de mare că ne prăbușim.

„Ce este remarcabil este ca ei își asumă riscul politic înainte de alegeri și spun ca e mai important să supraviețuim economic [deoarece] costul sectorului public este atat de mare că ne prăbușim cu toții și e irațional ce se întamplă.

Iar faptul că anunță acest lucru înainte de alegeri și își asumă costurile politice, arată o hotărâre că lucrurile se vor întampla, altfel mi se pare complet stupid ca înainte de alegeri să îți asumi riscul să pierzi voturile funcționarilor publici spunând că vrei să îi dai afară și apoi să îi lași acolo și să lași lucrurile să treneze.”, spune Florin Pogonaru.

Directorii din Serviciul de Evidenţă a Populaţiei salarii de 2.500 de euro

Printre angajații bugetari se numără și cei din cadrul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, care nu sunt puțini la număr. De exemplu, un director executiv la o astfel de instituție ajunge să încaseze lunar un salariu de 13.100 de lei.

Un director executiv adjunct va încasa 11,790 lei, iar un șe serviciu și șef birou vor încasa 10.220, respectiv 9.565 de lei, fără a mai pune la socoteală diferitele bonificații sau sporuri acordate conform postului pe care respectivii angajați îl ocupă.

Mergând mai departe, pe scara ierarhică, un consilier, consilier juridic, inspector va încasa lunar între 8.650 și 2.620 de lei. De cealaltă parte, un referent va încasa de la 2.100 și până la 4.445 lei lunar.

alariile scad când vine vorba de șoferii instituției, aceștia încasând între 3.375 și 4.205 lei, iar angajații pe post de arhivar încasează un salariu lunar cuprins între 2.200 și 2.740 de lei. (vezi aici grila de salarizare)

După cum se poate observa, salariile nu sunt mici deloc, iar sumele ajung chiar și la 2.500 de euro, lunar, pentru un post de conducere.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro