Informații de ultimă oră pentru sute de mii de români. Ce se întâmplă cu carantina, chiar din weekend

Boris Johnson spune că Anglia se află în lockdown, iar noua tulpină COVID-19 face ravagii

Anglia se confruntă în aceste zile cu o rată de infectare în creștere. Situația este și mai dramatică, mai ales după descoperirea unei noi tulpine de COVID-19. Autoritățile britanice spun că noua tulpină se propagă mult mai repede în rândul populației. Premierul Boris Johnson nu vrea să riște relaxarea măsurilor pe fondul noii crize.

Anglia se află încă în lockdown

La începutul lunii decembrie 2020, Anglia era lovită de o nouă tulpină a noului coronavirus, COVID-19. Specialiștii britanici anunțau că noua tulpină, mult mai periculoasă, are transmitere mai rapidă decât virusul actual. Boris Johnson instaura lockdown masiv în zona de sud a Angliei, și în jurul Londrei, din acest motiv.

În același timp, grupul științific COVID-19 cu care colaborează Guvernul britanic a transmis avertizări cu privire la necesitatea de urgență a unor acțiuni și măsuri antiepidemice suplimentare. Măsurile recomandate de cele două entități erau luate imediat, iar efectele acestora, conform declarațiilor premierului Boris Johnson, se văd.

Noua tulpină de COVID-19 face ravagii

Cu toate că Boris Johnson salută faptul că efectele blocării funcționează în timp ce cazurile de COVID-19 încep să scadă, refuză să excludă chiar și regulile mai dure. Reacția premierului vine după confruntările avute cu Keir Starmer. Confruntarea dintre cei doi vine și pe fondul revendicărilor de relaxare a măsurilor covid-19. Un alt oficial britanic, Matt Hancock, a avertizat că este „imposibil de spus” cât timp trebuie să continue actuala stare de lockdown în Anglia.

”Încerc să văd rata cazurilor abia începând să se niveleze. Sper că asta vom începe să vedem în următoarele zile. Este perioada critică pentru a ști dacă acest blocaj național funcționează.”,a declarat la BBC, Matt Hancock.

Boris Johnson spune că măsurile dure ar putea să fie relaxate în anumite condiții

În același timp sursele guvernamentale, spune publicația DailyMail, avertizează că miniștrii sunt gata să înăsprească măsurile de lockdown, cu excepția cazului în care situația s-ar îmbunătăți până în weekend.

Măsurile luate în considerare includ permiterea a două persoane să se întâlnească în aer liber pentru a face exerciții. O altă sursă a declarat că unii miniștri fac presiuni pentru închiderea mai multor companii. Această presiune vine ca urmare a faptului că agențiile imobiliare au fost deschise în toată această perioadă.

Conservatorii insistă asupra faptului că restricțiile trebuie ridicate de la 8 martie după ce cei mai vulnerabili sunt vaccinați, dar oamenii de știință au avertizat că NHS va fi încă sub presiune uriașă din cauza infecțiilor cu COVID-19 în martie. Noua criză a început când deja 17.000 de oameni muriseră și încă un milion de oameni erau deja infectați.

La ultimele discuții, Boris Johnson a insistat asupra faptului că măsurile din Anglia sunt ținute „sub revizuire constantă”. Liderul laburist a cerut să știe de ce actualele măsuri sunt mai slabe decât primăvara trecută. Premierul britanic a făcut această afirmație, justificând numărul de cazuri mai mari din această perioadă, chiar dacă măsurile luate sunt la fel de dure ca cele din primăvara lui 2020.

Ultimele date au arătat că 45.533 de persoane au dat test pozitiv pentru virus luni, reducând media de șapte zile cu 0,5%, prima cădere din ultimele săptămâni. Cu toate acestea, unii oameni de știință guvernamentali se tem că adevărata rată a cazurilor este mai mare de 250.000 pe zi. Aceștia l-au avertizat pe premier că, chiar și cu lansarea vaccinului, rata mortalității ar putea să nu scadă până la mijlocul lunii viitoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI