Noua tulpină a covid-19 face ravagii în Anglia. Ce pățesc oamenii. Specialiștii sunt în alertă

O nouă tulpină de covid-19 face ravagii in Marea Britanie

Vești proaste de ultimă oră. Marea Britanie a fost lovită de o nouă tulpină a noului coronavirus, mult mai periculoasă și cu transmitere mai rapidă decât virusul actual. Grupul științific COVID-19 cu care colaborează Guvernul britanic a transmis avertizări cu privire la necesitatea de urgență a unor acțiuni și măsuri antiepidemice suplimentare.

În ce zonă s-a răspândit noua tulpină

Profesorul Chris Whitty a anunțat că specialiștii au intervenit de urgență pentru a stabili dacă tulpina răspândită în sud-estul Angliei poate crește rata mortalității.

„În momentul de față nu există dovezi care să sugereze că nouă tulpină provoacă o rată a mortalității mai mare sau că această afectează vaccinurile și tratamentele, deși se lucrează urgent pentru a confirma acest lucru”, a declarat el, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Potrivit specialiștilor, amprenta genetică a noii tulpini este ușor de urmărit, dar încă nu se știe dacă efectele pe care le poate produce la nivelul populației reprezintă un pericol cu risc crescut.

Mai mulți experți în genetică consideră într-o primă fază că această nouă tulpină ar putea fi atât de răspândită datorită unei supraexpansiuni. Astfel, infectarea unui număr mare de oameni ar putea fi rezultatul tipului de mutație, fără a reprezenta neapărat un pericol.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă restricții mai dure pentru cetățenii englezi, astfel că aceștia nu vor avea parte de măsuri de relaxare în perioada sărbătorilor. Potrivit declarațiilor făcute de acesta, Londra și sud-estul Angliei, adică o treime din populație, se va afla sub alertă de gradul patru.

Avertizările făcute de grupurile științifice

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a anunțat sâmbătă câteva informații legate de noua tulpină descoperită în rândul populației, avertizând asupra restricțiilor pe care cetățenii să le aibă în vedere.

„Ca urmare a răspândirii rapide a noii variante, a datelor preliminare de modelare și a ratei de incidență în creștere rapidă în sud-est, Grupul consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent (NERVTAG) consideră acum că noua tulpină se poate răspândi mai repede.

Având în vedere această ultimă dezvoltare, acum este mai important că niciodată ca publicul să continue să acționeze în zone restrânse pentru a reduce transmisia”, a spus el” a transmis acesta într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Grupul științific cu care colaborează Guvernul britanic a anunțat, de asemenea, că cercetările sunt în plină desfășurare, iar situația în Anglia este la fel de instabilă precum și în majoritatea țărilor afectate de noul coronavirus.

„Cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a înțelege mai multe, dar acționarea imediată este esențială. Nu există nicio parte din Marea Britanie și din lume care să nu fie preocupată. La fel că în multe țări, situația este fragilă”, a scris Jeremy Farrar pe Twitter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI