Informații ANM. Prognoza meteo pentru luni, 17 februarie: cer noros și temperaturi peste media perioadei

Informații ANM. Prognoza meteo pentru luni, 17 februarie

Specialiștii de la ANM au informat cum va fi vremea săptămâna aceasta. De luni, 17 februarie 2020, ne așteaptă temperaturi peste media perioadei și cer noros.

Prognoza ANM pentru luni, 17 februarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru intervalul 17 februarie – 24 februarie 2020. Meteorologii anunță că spre sfârșitul lunii februarie vom avea parte de temperaturi ridicate la nivelul întregului teritoriu, cele mai ridicate înregistrându-se în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a teritoriului, cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice. În sud-vestul țării, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale perioadei.

Informații ANM. Prognoza meteo pentru luni, 17 februarie: cer noros și temperaturi peste media perioadei
Sursa foto: captură ANM

Luni, 17 februarie, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi comparativ cu intervalul precedent, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul intervalului în nord-vestul țării, unde vor fi condiții pentru precipitații slabe, mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane și pe arii restrânse în est. Maximele vor fi cuprinse între 7 și 16 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -3 și 8 grade Celsius, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceață.

Vremea în București

Vremea va fi frumoasă, deosebit de caldă pentru această dată, cu valori termice diurne în creștere comparativ cu ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Maxima va fi de 14…15 grade Celsius, iar minima de 0…2 grade Celsius. Vor fi condiții de ceață, în special noaptea.

Cum va fi vremea marți?

Atmosfera primitoare se va menține marți, în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporare în nord și centru, unde pe arii restrânse și trecător se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, dar în restul țării cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă. Maximele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius, iar minimele între -2 și 6 grade Celsius. Izolat se va semnala ceață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI