Informații ANM. Prognoza meteo pentru joi, 30 ianuarie: cer noros și ninsori

Autor: Alexandra Chivu - 18:48, 29 ian. 2020
Informații ANM. Prognoza meteo pentru joi, 30 ianuarie

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru ziua de joi, 30 ianuarie. Meteorologii anunță temperaturi peste media acestei perioade, cer noros, ninsori pe arii restrânse la munte, și izolat condiții pentru precipitații mixte.

Ultimele informații de la ANM. Prognoza meteo pentru joi, 30 ianuarie

Joi, 30 ianuarie 2020, vremea se va ameliora ca aspect în mare parte din țară, însă în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va continua să ningă viscolit. Stratul de zăpadă cumulat în ultimele 48 de ore urmând să atingă și 50-60 de centimetri în vestul Munților Apuseni, cu precădere în zona platoului carstic Padiș. Vântul va sufla intens la munte, cu rafale de până la 100 de kilometri pe oră, în vreme ce în zonele joase acesta va fi în diminuare comparativ cu ziua de miercuri.

Numai local în sudul Transilvaniei și în Crișana urmează ca rafalele să mai atingă 60-70 de kilometri pe oră. Maximele vor urca la prânz până spre 0-5 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 4-9 grade Celsius în Banat, Crișana și Oltenia. Cele mai ridicate valori sunt așteptate în sudul Banatului. În Muntenia și Dobrogea este anunțată o maximă cuprinsă între 6 și 11 grade Celsius, în timp ce în Moldova maxima termică va fi între 4-9 grade Celsius.

Vremea în București

Orele prânzului vor aduce în termometre 10 grade Celsius, maximă care se va simți cu două grade mai puțin. Cerul va fi parțial însorit, în timp ce vântul va sufla cu o putere de 11 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 20 de kilometri pe oră.

Informații ANM. Prognoza meteo pentru joi, 30 ianuarie: cer noros și ninsori
Foto: accuweather.com

Noaptea va aduce -2 grade Celsius în termometre, minimă ce se va simți cu 1 grad mai puțin. Cerul va cunoaște o înnorare accentuată, iar vântul va sufla cu o intensitate de 9 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 17 kilometri pe oră, potrivit accuweather.com

Temperaturi în România

  • Iași: 9 grade
  • Bacău: 9 grad
  • Galați: 9 grad
  • Constanța: 8 grade
  • București: 10 grade
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI