Ce indicii au găsit jurnaliștii ruși despre boala gravă de care ar suferi Vladimir Putin. După ce Rusia a invadat Ucraina, au apărut mai multe speculații potrivit cărora liderul rus ar suferi de o boală necruțătoare, motiv pentru care s-ar fi grăbit să rezolve probleme geopolitice urgente. Iată ce susține o investigație făcută de un portal rus independent.
Conform indiciilor oferite de o investigație a unui portal rus independent, Vladimir Putin a fost „însoțit”, de un medic specializat în cancer tiroidian în 35 de călătorii. Proekt Media, care a prezentat informaţia drept „secretul Kremlinului”, a susținut că Vladimir Putin este acompaniat de mai mulţi medici în călătoriile sale, în special în staţiunea sa favorită Soci de la Marea Neagră.
De asemenea, și medicul otolaringolog Evgheni Selivanov, de la Spitalul Clinic Central din Moscova, specializat în cancer tiroidian, l-a însoţit pe președintele Rusiei „în mod constant”.
„Putin s-a arătat public interesat de cancerul tiroidian” în iulie 2020, atunci când s-a întâlnit cu Ivan Dedov, preşedintele Centrului Naţional de Cercetare Medicală în Endocrinologie, şeful uneia dintre fiicele sale, care este geneticiană.
Dedov i-a explicat că acest tip de cancer are o prevalenţă mare şi i-a vorbit despre un medicament bazat pe hormoni sintetici ce combate metastazele. după intervenţia chirurgicală de îndepărtare a nodulilor.
„Există într-adevăr conversaţii cu privire la problemele de sănătate ale preşedintelui în cercurile medicale. Acestea s-au amplificat în toamna anului trecut, când Putin a început să aibă un comportament ciudat”, se indică în investigaţia jurnalistică.
După o perioadă în care Vladimir Putin ieşise din izolarea impusă de pandemie şi mergea în mijlocul mulţimilor de oameni la evenimente sportive, la scurt timp, aceasta a anunțat că trebuie să intre iar în izolare, deoarece „sunt prea mulţi oameni în jurul său infectaţi cu coronavirus”.
„Dacă în acea perioadă preşedintele a fost supus vreunei manevre medicale este un fapt necunoscut, însă după aceea a început să comunice cu oamenii de la distanţe mari – de la capătul unor mese uriaşe”, a notat publicaţia blocată în Rusia.
După ce problemele sale medicale s-au agravat în 2016 şi 2017, „preşedintele era acompaniat regulat de o echipă de cinci doctori”.
Pe atunci, el se afla sub supravegherea lui i Dmitri Verbovoi, specializat în boli acute, răni şi intoxicaţii, însă mai era tratat şi de un ortoped specializat în traumatisme. Echipa lui de medici îi conținea și pe chirurg otolaringolog, Alecsei Şceglov şi un medic în boli infecţioase,
În noiembrie 2016, nu mai puțin de 12 doctori au ajuns la un sanatoriu unde ar fi fost tratat Putin. Au fost mai întâi cei cinci doctori personali, apoi un grup de neurochirurgi de la Spitalul Clinic Central, condus de Oleg Mişkin. Plus medici de reanimare, o asistentă-şef şi un specialist în reabilitare.
„În mod evident tratamentul a decurs bine – pe 1 decembrie, Putin se adresa deja adunării federale”.
După un an, Mişkin avea să primească medalia de doctor de onoare al Rusiei. Chirurgul Alecsei Şceglov l-a vizitat cel mai frecvent pe Putin,iar chirurgul oncolog Selivanov este al treilea pe lista doctorilor care l-au vizitat frecvent pe liderul rus.
Mai multe speculații despre faptul că Putin ar suferi de cancer tiroidian în fază terminală au apărut însă după invazia rusă a Ucrainei. Astfel, o boală care a fi tratată cu steroizi a fost pusă la originea deciziei de a invada Ucraina și s-ar fi aflat la originea crizelor de furie care i-ar întuneca raţiunea.