Incredibil! Mai mulți medici români au refuzat să se vaccineze. Ce a spus Virgil Musta: e halucinant

Incredibil! Mai mulți medici români au refuzat să se vaccineze. Ce a spus Virgil Musta: e halucinant
Virgil Musta, despre medicii care au refuzat să se vaccineze

Vacccinul anti-COVID-19 este un subiect sensibil în lume, cu atât mai mult în România, unde mulți nu îl privesc deloc cu ochi buni. Printre cei care nu doresc antidotul se află și oameni de specialitate. Ce a spus Virgil Musta despre medicii care au refuzat să se vaccineze?

Virgil Musta, despre medicii care au refuzat să se vaccineze

Medicul Virgil Musta a vorbit despre colegii săi de breaslă care au refuzat vaccinul anti-COVID-19. Acesta a unul din numele grele ale luptei împotriva coronavirusului în România, iar după ce însuși s-a vaccinat a decis să ofere câteva detalii românilor. Specialistul a susținut că nu a ezitat nicio clipă să ia antidotul, el fiind al treilea om din Timișoara care a făcut-o.

”Eu am fost al treilea la rând la vaccin. Oricum, fără să stau la discuții, m-aș fi vaccinat, este o chestiune normală. Avem ocazia să folosim o armă adevărată, pentru că vaccinul este o armă, împotriva unei boli care a răscolit întreaga lume”, a detaliat acesta.

Medicul a mai precizat că au fost persoane care au refuzat să ia vaccinul, persoane din cadrul medical al spitalului unde activează. Virgil Musta pune decizia lor pe motivul cercurilor conspiraționiste în care cel mai probabil se află. Mai mult decât atât, doctorul a explicat și de ce vaccinul e la această oră singura soluție împotriva pandemiei de coronavirus.

„În ciuda restricțiilor, este aproape imposibil să oprim răspândirea virusului”

”S-a văzut, la modul serios, că virusul este extrem de contagios și că, din păcate, în ciuda restricțiilor, este aproape imposibil să oprim răspândirea virusului. Și avem exemple concrete, fiecare relaxare a restricțiilor aducând un val uriaș de îmbolnăviri și, atenție, nu doar la noi în țară. Iar acum avem vaccinul… De ce să nu îl facem? Este o soluție simplă, gratuită, eficientă împotriva îmbolnăvirilor. Și, la o adică, să fim sinceri, asta este singura soluție pentru ca presiunea asupra sistemului medical să scadă suficient pentru a nu mai apărea acuzații că sunt oameni care au alte boli și care nu sunt tratați așa cum și-ar dori. Vaccinul este, la ora actuală, singura soluție pentru a fi sufocată această pandemie”
Virgil Musta (Sursa: wowbiz.ro)

  • Detalii despre virus

Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc: Un virus, ca la școală, este o particulă infecțioasă. Nu putem să vorbim despre virusuri ca despre celule vii. Sunt particule infecțioase, constituite dintr-o capsulă proteică, care conține un mesaj genetic. Această capsulă poate fi protejată – cum e și cazul virusului SARS COV 2 – de învelișuri suplimentare. Virusul nu aparține lumii vii, însă parazitează toată lumea vie. Dacă pătrunde într-o celulă vie are capacitatea de a schimba procesele metabolice, realizate în mod normal în celula respective, în propriul beneficiu. Transformă celulele noastre în fabrici de multiplicare a acestor virusuri. (Sursa: știrileprotv.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI