Incident la Constanța, de Ziua Marinei. Un militar a leșinat în timpul discursului lui Klaus Iohannis VIDEO

Incident la Constanța, de Ziua Marinei. Un militar a leșinat în timpul discursului lui Klaus Iohannis VIDEO
Un militar a leșinat în timpul discursului lui Klaus Iohannis

Incident la ceremonia de Ziua Marinei de la Constanța. Un militar a leșinat în timp ce președintele României ținea un discurs. Colegii femeii doborâte de oboseală, căldură și emoții au intervenit imediat pentru a o ajuta.

Incident de Ziua Marinei. Un militar a leșinat în timpul discursului lui Klaus Iohannis

O femeie militar din Garda de Onoare a leșinat în timpul discursului lui Klaus Iohannis. Aceasta, cel mai probabil, a fost doborâtă de căldură, emoții și oboseală. Din fericire, colegii săi au intervenit imediat pentru a o susține, astfel că au sprijinit-o pe brațe și au dus-o în cel mai aproape punct de prim ajutor. Aceasta și-a revenit rapit, dar medicii nu i-au mai permis să își reia locul la ceremonie.

Un militar din Gardea de Onoare a leșinat în timpul discursului lui Klaus Iohannis
Un militar din Gardea de Onoare a leșinat în timpul discursului lui Klaus Iohannis

Astfel de incidente se întâmplă destul de des la zilele destinate militarilor, pentru că soldații sunt nevoiți să stea mult timp în soare, pe temperaturi caniculare, nemișcați chiar și câteva ore bune. Festivitatea de la Constanța a debutat la orele 10:45, iar președintele Klaus Iohannis și-a început discursul la orele 10:22. Astăzi a avut loc cea dea 117-a ediție a Festivalului Mării Negre, organizat, ca de fiecare dată, de Statul Major al Forțelor Navale. Toate activitățile din anul curent au fost desfășurate în: Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galați și București, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

Programul de Ziua Marinei

Constanța
Joi, 15 august, cu prilejul Zilei Marinei Române, în intervalul orar 9.45-12.30, publicul prezent pe faleza din Constanța va asista la cel mai mare exercițiu naval organizat în România.

Mangalia
Joi, 15 august, între orele 09.45-14.00, în Portul Turistic Mangalia, se desfășoară Exercițiul demonstrativ „Forțele Navale Române 19”, urmat de jocuri și concursuri marinărești, iar, de la ora 20.00, în Portul Turistic Mangalia, Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazu” va susține un spectacol pentru cei prezenți.

Tulcea
Joi, 15 august, orele 09.45-13.00, publicul din municipiul Tulcea va putea urmări Exercițiul Naval Întrunit „Forțele Navale Române 19”. La acesta, vor participa structuri ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, ale Forțelor Aeriene Române, precum și structuri ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție Județean, Poliția de Frontieră, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și ale Serviciului Român de Informații.

Brăila
Exercițiul Naval Întrunit „Forțele Navale Române 19” planificat joi, 15 august, între orele 09.00-13.00.

Galați
Joi, 15 august, orele 18.00-19.30, marinarii militari vor prezenta publicului gălățean exercițiul demonstrativ dedicat Zilei Marinei Române.

București
În Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), zona debarcader, Forțele Navale Române organizează joi, 15 august, de la ora 08.45, o ceremonie militară și religioasă prilejuită de Ziua Marinei Române.