Incident grav într-o secție de votare din Olt. Ce au făcut un primar și un viceprimar în ziua votului

Incident grav într-o secție de votare din Olt. Ce au făcut un primar și un viceprimar în ziua votului

Incidentele din ziua de duminică, pe 24 noiembrie, când este disputat al doilea tur al alegerilor prezidențiale, par să se țină lanț. A fost semnalat un nou caz grav, în contextul electoral, la o secție de votare din județul Olt. La ora 14:00, sondajele neoficiale arătau că între cei doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, există o diferență de 20 de procente. Mai exact, candidatul PNL ar conduce cu 57% de puncte de procentaj, pe când cel din partea PSD cu 43%.

Incident grav într-o secție de votare din Olt. Ce au făcut un primar și un viceprimar

Incident grav într-o secție de votare din Olt. Ce au făcut un primar și un viceprimar în ziua votului
Primarul din Potcoava, județul Olt e acuzat de fapte grave, în ziua votului. Edilul ar fi mituit cetățenii de etnie romă pe care i-a dus la urne (sursa foto: adevărul.ro)

Incidentul deosebit de grav a avut loc, cu puțin timp în urmă, în această duminică, în județul Olt. Primarul Emanuel Enăchioaia, alături de viceprimarul Tiberiu Guianu, sunt cercetați penal, pentru că i-ar fi corupt pe alegători. Cei doi oficiali au fost acuzați de fapte foarte grave, iar pe numele acestora a fost deschis și un dosar penal, deoarece ar fi oferit mită cetățenilor de etnie romă din localitatea Potcoava. Cel care a scos totul la iveală a fost Nicolae Ţundrea, președintele organizației PNL Potcoava. Acesta i-a acuzat lucruri foarte grave și a prezentat și câteva filmulețe, prin care să își ateste spusele, potrivit adevărul.ro.

În imagini s-a putut vedea cum edilul și viceprimarul îi duc cu mașina la secția de votare din localitate pe câțiva cetățeni de etnie romă. S-a mai putut observa și că viceprimarul îi aduce din curțile caselor pe votanți, pe când altcineva îi preia pe oameni. Mai apoi, cu mașina viceprimarului, cetățenii au fost transportați la secțiile de votare și îndemnați să pună ștampila pe candidatul din partea PSD. Totul pe când un alt alegător a încercat să fraudeze alegerile cu urna mobilă, în județul Teleorman. În cazul său a fost deschis un dosar penal de către autorități.

„Viceprimarul localităţii Potcoava a dat maşina la ţigani. El stă şi le dă banii la ţigani şi ţiganii se duc să voteze Partidul Social Democrat. Mai în faţă o să avem maşina primarului. La fel şi dânsul, cu camarila lui… Altă maşină, a pădurarului din Potcoava, în zona ţiganilor“, a declarat Nicolae Ţundrea.