Incident bizar în Vaslui. De ce au fost luați la rost pompierii care se chinuiau să stingă un incendiu: „Ai grijă! Băi!”

Incident bizar în Vaslui. De ce au fost luați la rost pompierii care se chinuiau să stingă un incendiu: „Ai grijă! Băi!”
Incendiu grav în Bârlad

Un incendiu puternic a avut loc, duminică, în Bârlad, județul Vaslui. Au fost cuprinse de flăcări șase case, cu tot cu anexe. Locuințele erau foarte apropiate una de alta, iar focul s-a extins foarte repede. Acest lucru a făcut ca intervenția pompierilor să fie mult mai dificilă.

Pompierii au fost luați la rost de localnici

Pompierii au intrat în conflict și cu păgubiții. Oamenii prezenți la locul incidentului au fost de părere că pompierii ar fi trebuit să intervină într-un alt mod. În urma incendiului, un număr de 18 persoane au reușit să iasă singure din case. Dintre acestea, 4 au avut atacuri de panică și au avut nevoie de intervenția medicilor.

Incendiul a pornit de la o candelă uitată aprinsă, iar casa s-a aprins. În acea zonă, locuințele erau construite foarte aproape una de alta, iar flăcările s-au extins imediat. În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, mai multe imobile ardeau cu flacără mare. În timp ce pompierii interveneau, localnicii au considerat că se putea proceda diferit.

Localnic: Ai grijă! Băi! Adu apă aici! Aici, aici! Băi, adu apă aici, băi! Băi, lăsați acolo și veniți să stingeți focul aici.

Localnic: Dați, mă, în spate, mă, unde e flacăra, mă! În spate, mă! Doamne, Maica Domnului! Dați în spate unde-i flacăra, frate! Băi, da ce… da și ăștia nu sunt în stare să deschidă o poartă.

Localnic: Cum să nu țip? Da unde-s mașinile? Unde sunt banii noștri pe care îi plătim pentru pompieri? Dar nu așa se face, domne! Scapi de sub control tot cartierul!

În total au ars 6 case

Pompierii au reușit să stingă incendiul după aproximativ 4 ore. În total, o suprafață de 600 de metri pătrați a ars. Cele șase case arse în urma incendiului nu vor mai putea fi locuite. Dintre cele 18 persoane evacuate, 10 au fost relocate la în căminul internat al Liceului „Mihai Eminescu”. Dintre cele 10, o femeie este imobilizată într-un scaun cu rotile.

Dan Ionașcu, ISU: Au intervenit în forță toate echipajele ISU Vaslui impreună cu serviciul de ambulanșță. A fost acordat primul ajutor la 4 persoane care au necesitat îngrijiri medicale, respectiv atacuri de panică, dar au rămas la locul intervenției. Au fost chemate și de la ISU Galați, respectiv ISU Tecuci.Au fost afectate 6 case cu 18 persoane care s-au autoevacuat și care sunt acum în afara oricărui pericol.

La locul faptei s-a intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și trei autospeciale multifuncționale. În sprijinul pompierilor a veni și SPSU din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad.