Incendiu cu victime la una dintre cele mai iubite shaormerii din București. 14 autospeciale au intervenit de urgență

Incendiu cu victime la una dintre cele mai iubite shaormerii din București. 14 autospeciale au intervenit de urgență
Incendiu shaormerie Dristor Kebap

După incendiul desfășurat la un tramvai 41, un alt incident a avut loc în Capitală, după ce o shaormerie extrem de cunoscută a fost curpinsă de flăcări în noaptea de marți spre miercuri. În urma evenimentului, zeci de pompieri au acționat în forță pentru a stinge flăcările uriașe care s-au extins și la blocurile alăturate.

Shaormeria Dristor Kebap a ars din temelii

Un incendiu cumplit a distrus noaptea trecută o mare parte din incinta îndrăgitei shaormerii Distor Kebap, renumită pentru produsele sale extrem de gustoase și de apreciate de bucureșteni. Tragedia a avut loc pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, la fața locului intervenind imediat 14 autospeciale de stingere.

Din păcate, doi angajați aflați în interior în momentul izbucnirii incendiului au fost răniți, ca urmare a inhalării monoxidului de carbon prezent în aer.

La sosirea autorităților, angajații și zeci de locatari ai celor două blocuri afectate de foc au fost evacuați din zonă, reușind astfel să se evite o nenorocire și mai mare.

Potrivit informațiilor transmise de ISU București, flăcrile uriașe au acționat atât în interiorul încăperii, cât și la exterior, afectând inclusiv acoperișul.

“Am intervenit în această dimineață pentru stingerea unui incendiu, produs la un restaurant din bd. Dimitrie Cantemir. Flăcările s-au manifestat atât în interior, cât și la exterior, la nivelul acoperișului, pe o suprafață de peste 400 mp.

Au fost luate măsuri rapide pentru localizarea incendiului și pentru evacuarea locatarilor din două blocuri, care sunt învecinate acestui restaurant.

În urma evenimentului a rezultat rănirea a două persoane (un bărbat și o femeie), angajați ai restaurantului, din cauza expunerii la monoxid de carbon. Acestora li s-a acordat primul ajutor de către echipajele SMURD și SABIF”, a fost mesajul transmis de reprezentanții ISU pe Facebook.

Ce spun martorii incendiului

Cei care au alertat autoritățile au fost chiar angajații fast-food-ului, primele autospeciale ajungând la o distanță de 15 minute după efectuarea apelului. Martorii incendiului au povestit frica și spaima trăite atunci când au văzut dimensiunea incendiului și flăcările uriașe care se extindeau cu repeziciune.

”Am văzut flăcările, cât blocul erau. Am început să țip, am ieșit la bucătărie, la vecinii mei deja se spărseseră geamurile și mi-au spus să ies afară. Vă dați seama că am ieșit, dar nu sunt bună nici acum, sunt terminată”, a dezvăluit o locatară a blocului alăturat.

Un alt martor susține că oamenii de afară erau îngroziți de ceea c ear putea păți persoanele aflate în locuințele lor, așa că au țipat îngroziți să iasă afară.

”Oamenii efectiv țipau pe stradă pentru a ieși locatarii din bloc. Pentru că flăcările s-au răspândit foarte repede la primele etaje”, a povestit șocat bărbatul, potrivit antena3.

Una dintre angajatele shaormeriei a povestit ultimele secunde petrecute în interior, neștiind ce a declanșat incendiul: ”Era o flacără foarte mică la cuptor și dintr-o dată s-a extins. Dar nu știm de la ce s-a întâmplat, pentru că am fugit unul în stânga, unul în dreapta”.

Unul dintre pompieri a explicat și el ce s-a putut observa atunci când au ajuns salvatorii, reamintind despre cele două victime ale incendiului.

”Se vedeau flăcări foarte mari care deja se manifestau de la acoperiș către fațada celor două blocuri care încadrează restaurantul. În acest moment sunt și două persoane rănite, un bărbat și o femeie, femeia transportată la spital, bărbatul fiind în acest moment în evaluare medicală la fața locului”, a declarat salvatorul.

Vezi mai multe poze de la fața locului în galeria foto