Începe războiul pe Marea Neagră? Ce se întâmplă chiar acum în apropiere de România

Începe războiul pe Marea Neagră? Ce se întâmplă chiar acum în apropiere de România
Începe războiul pe Marea Neagră? Ce se întâmplă chiar acum în apropiere de România

Operațiune de amploare, pe Marea Neagră, în apropiere de România. Rusia a mobilizat peste 80.000 de trupe. Anunțul făcut de oficialii ruși a cutremurat Europa.

Operațiune de amploare pe Marea Neagră, în apropierea României. Anunțul făcut de ruși, în urmă cu puțin timp

Armata rusă a început, luni, exercițiile strategice „Caucaz-2020”. Pentru operațiune au fost mobilizate peste 80.000 de persoane în centrele de antrenament din sudul Federației Ruse, inclusiv în Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării.

„În cadrul Forţelor armate ale Federaţiei Ruse au început exerciţiile de comandament şi stat-major de nivel strategic cu numele de cod Caucaz-2020”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, acţiunile principale ale trupelor se vor desfăşura în centre de antrenament din interiorul Districtului militar Sud (Prudboi, Aşuluk, Kapustin Iar) precum şi pe aeroporturile militare Arzgir şi Kopansk.

Rusia, exercițiu militar impresionant

Pe toată durata exercițiilor Caucaz-2020, protecția aeriană va fi asigurată de peste 10 batalioane echipate cu sisteme antiaeriene S-300, S-400 şi tunuri antiaeriene Panţir-S. Ministerul rus a adăugat că la aceste aplicaţii vor participa unităţi şi structuri de suport logistic şi tehnic, formaţiuni de apărare antiaeriană, forţe maritime (între care Flota rusă din Marea Neagră), precum şi forţe ale Gărzii Naţionale ruse (Rosgvardia) şi ale Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

„În cursul exerciţiilor Caucaz-2020, forţele armatei ruse vor acorda o atenţie deosebită luptei împotriva rachetelor de croazieră şi a dronelor, contramăsurilor radioelectronice împotriva unui inamic imaginar şi schimbării rapide a acţiunilor de luptă în medii diferite”, potrivit ministerului rus.

Începe războiul pe Marea Neagră? Ce se întâmplă chiar acum în apropiere de România
Începe războiul pe Marea Neagră? Ce se întâmplă chiar acum în apropiere de România

Exercițiile armatei din Rusia recrează situații critice întâlnite de trupe în zone de conflict precum Siria

Autoritățile din Rusia au luat decizia pe baza experiențelor acumulate de militarii ruși în timpul conflictelor moderne, precum cel din Siria. Mai mult, ministerul a făcut în așa fel încât la aceste exerciții să se pună accent pe crearea unor situații complexe pentru utilizarea maximă a capacităţii armelor şi echipamentelor militare în orice moment al zilei. De asemenea, se dorește desfăşurarea unor acţiuni de luptă la distanţă mare de forţele principale, precum și efectuării unor raiduri în adâncul teritoriului unui presupus inamic, apărării de coastă.

Rușii au mai mobilizat și avioane de vânătoare Su-27 şi Su-30SM din cadrul Districtului militar Sud (care cuprinde Crimeea şi litoralul rusesc al Mării Negre) pe aeroporturile militare din Crimeea, regiunile Krasnodar, Stavropol şi Rostov (sudul Rusiei). Acestea vor „trebui să simuleze nterceptări ale unor ţinte aeriene, să execute operaţiuni de acoperire a avioanelor de atac, precum şi să efectueze atacuri asupra unor ţinte la sol”, indică Ministerul rus al Apărării în comunicat.

Exerciţiile ‘Caucaz-2020’ se vor încheia la 26 septembrie şi vor fi supervizate de şeful Statului Major al Forţelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov