Începe războiul dintre Whatsapp și Apple. Milioanele de useri vor deveni victime colaterale

Începe războiul dintre Whatsapp și Apple. Milioanele de useri vor deveni victime colaterale
Începe războiul dintre Whatsapp și Apple.

WhatsApp a anunțat că utilizatorilor care nu acceptă un nou set de termeni și condiții li se va interzice anumite funcții ale aplicației de mesagerie.

Începe războiul dintre Whatsapp și Apple

Această mișcare contravine politicilor Apple App Store, care afirmă în mod explicit că un astfel de comportament este strict interzis. Dacă WhatsApp implementează modificările anunțate, aplicația ar putea fi eliminată din App Store.

Noua politică controversată de confidențialitate a WhatsApp, care va intra în vigoare pe 15 mai 2021, va limita funcționalitatea aplicației – cum ar fi accesul la lista de contacte / chat și ecranul principal al aplicației dacă utilizatorii nu acceptă politica de confidențialitate. Dacă utilizatorul continuă să refuze acceptarea, în cele din urmă va pierde accesul la apeluri și nu va mai primi notificări, făcând aplicația practic inutilă.

Citând din ghidul 3.2.2 al App Store:

”Aplicațiile ar trebui să permită utilizatorului să obțină ceea ce a plătit fără a efectua sarcini suplimentare, cum ar fi postarea pe rețelele sociale, încărcarea contactelor, verificarea în aplicație de un anumit număr de ori etc. Aplicațiile nu ar trebui să impună utilizatorilor să evalueze aplicația, să examineze aplicația, să vizioneze videoclipuri, să descărce alte aplicații, să activeze urmărirea sau întreprindă alte acțiuni similare pentru a accesa funcționalitatea, conținutul, utiliza aplicația sau pentru a primi compensații monetare sau de altă natură, inclusiv, dar fără a se limita la, carduri cadou și coduri”.

Modificări la politica de confidențialitate

Prin urmare, acțiunile WhatsApp nu sunt permise în conformitate cu liniile directoare ale App Store, care ar putea duce la eliminarea aplicației din App Store sau la încetarea contului lor de dezvoltator, conform politicilor Apple.

Noua politică de confidențialitate a WhatsApp permite companiei să partajeze date precum numărul tău de telefon și datele despre tranzacții din chaturile de afaceri WhatsApp către compania-mamă, Facebook. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că WhatsApp sau Facebook îți pot vizualiza sau edita mesajele în aplicație, întrucât toate conversațiile sunt încă criptate de la un capăt la altul.

”Guvernul SUA, care a scris luna trecută către WhatsApp pentru a retrage modificările propuse la regulile sale de confidențialitate și a solicitat clarificări cu privire la un set de întrebări de la acesta, a declarat instanței că companiile nu pot partaja date ale utilizatorilor care trebuie protejate. WhatsApp și Facebook au respins acuzațiile de partajare a datelor”.

Milioane de utilizatori WhatsApp au venit la servicii de chat concurente precum Signal și Telegram după ce compania a anunțat aceste modificări ale politicii lor de confidențialitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI