Incendiu uriaș la un depozit de gunoi de grajd din Vâlcea. Flăcările au izbucnit miercuri și încă nu au fost stinse

Incendiu uriaș la un depozit de gunoi de grajd din Vâlcea. Flăcările au izbucnit miercuri și încă nu au fost stinse
Incendiu uriaș la un depozit de gunoi de grajd din Vâlcea

Pompierii militari din Vâlcea au fost solicitați miercuri, în jurul orei 14:30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de gunoi de grajd, în localitatea Bălcești. Acesta se află în administrarea unei societăți comerciale cu profil de creștere a păsărilor.

Incendiu de proporții în România, la un depozit de gunoi de grajd

În primă fază, la fața locului a fost trimisă o autospecială cu apă și spumă, însă ulterior au fost nevoie de mai multe echipaje. Mai multe utilaje au fost trimis la fața locului joi dimineață. În momentul de față, există zeci de focare care apar în interiorul stratului de gunoi.

Acesta este gros de aproximativ doi metri, pe o suprafață de 250 de metri pătrați. Din fericire, zona în care a izbucnit incendiul este nelocuită. Fumul nu pune în pericol populația din localitatea Bălcești, potrivit celor de la ISU. Pompierii au folosit deja 100 de tone de apă.

„Pentru stingerea incendiului, s-a trimis iniţial la faţa locului, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pompierii militari acţionând alături de membrii SVSU Bălceşti. La scurt timp, s-au solicitat din partea administratorului depozitului mai multe utilaje (cisterne cu apă şi buldoexcavatoare), pentru dislocarea gunoiului şi stingerea focarelor. Până în acest moment, în zonă s-au folosit aproximativ 100 de tone de apă, operaţiunea de stingere desfăşurându-se şi pe timpul nopţii”, au anunţat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Explozie la un depozit de artificii din Zărnești

O explozie puternică a avut loc la un depozit privat de artificii aflat pe platforma Uzinei Tehnice Tohan din Zărnești, miercuri seara. Două persoane au fost intoxicate cu fum și un bărbat a murit carbonizat.

Potrivit ISU Brașov, explozia a avut loc în jurul orei 20:50. Aceștia au alocat 4 autospeciale cu apă și spumă, două echipaje de prim ajutor, o autocisternă 10.000 de litri, un echipaj pirotehnic și un echipaj de cercetare chimică CBRN.

De asemenea, au fost alertate și serviciile voluntare pentru situații de urgență Bran, Râșnov, Vulcan și Cristian. Ministrul Economiei a transmis un comunicat prin care precizează că persoana decedată era angajată a Uzinei Tohan și se afla în timpul liber.

Menționăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan și era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson Srl urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție care se deplasează chiar în această seară la locul incidentului.

O anchetă va fi desfășurată și de instituțiile abilitate pentru determinarea cauzelor accidentului.

Echipele specializate au semnalat degajări de fum în urma deflagrației, însă consideră că acestea nu au fost în cantitate însemnată și nu sunt toxice pentru populație”, se arată în comunicatul Ministerului Economiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI