Explozie puternică la o uzină din Zărnești. O persoană a murit

Explozie puternică la o uzină din Zărnești. O persoană a murit
O persoană a murit în urma exploziei de la Zărnești

Tragedie la Zărnești! O persoană și-a pierdut viața în urma unei explozii puternice ce a avut loc la o uzină. Autoritățile au intervenit imediat, dar, în urma incidentului au fost intoxicate cu fum alte două persoane.

Explozie la Uzina Tohan din Zărnești. O persoană și-a pierdut viața

Uzina Tohan din Zărnești a fost cuprinsă de flăcări după ce un depozit ce se afla în curte a explodat. În urma evenimentului tragic, o persoană și-a pierdut viața și alte două s-au intoxicat cu fum, după cum au anunțat oficialii de la ISU Brașov.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 20:50, iar la fața locului s-au deplasat autoritățile cu 2 autospeciale cu apă și spumă, două echipaje de prim ajutor,un echipaj de cercetare chimică CBRN, un echipaj pirotehnic, dar și o autocisteră cu 10.000 de litri.

S-au trimis alerte către serviciile voluntare pentru situații de urgență de la Vulcan, Cristian, Bran și Râșnov pentru a ține situația sub control. Mai multe imagini postate de internauți arată că flăcările au curprins locul respectiv, fiind vizibilă și o explozie de artificii.

Explozia din Zărnești a speriat localnicii. Ce imagini au fost surprinse

O persoană a decedat în urma evenimentului de la Uzina Tohan din Zârnești, potrivit ISU Brașov. Aceasta se afla în interiorul depozitului în momentul în care a avut loc deflagrația, dar, la acest moment, cauza exploziei rămâne încă necunoscută.

În locația respectivă se produc elemente pirotehnice, precum artificii, dar și bombe, proiectile militare și grenade, potrivit observatornews.ro. De teama unor explozii mai puternice, mulți localnici s-au speriat, și-au luat copiii și au părăsit zonele adiacente în care locuiau pentru a merge într-un loc mai sigur.

Declarația primarului din Zărnești. De unde a pornit explozia

De asemenea, pentru moment, nu a fost dispusă evacuarea orașului Zărnești sau a persoanelor ce locuiesc în cartierul Tohan. Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești se află în apropiere de uzina unde s-a produs explozia puternică și o persoană și-a pierdut viața.

Alexandru Igrișan, primarul orașului Zărnești, a anunțat la Digi24 că explozia a pornit de la un depozit privat de artificii. Acest loc se afla chiar în curtea uzinei, iar imaginile cu elementele pirotehnice au fost surprinse de către internauți și postate pe diferite rețele de socializare.