16 feb. 2022 | 09:48

Incendiu uriaș la o fabrică de mobilă din Maramureș. Pompierii se luptă de peste 5 ore cu flăcările. Ce s-a întâmplat cu angajații

News
Incendiu uriaș la o fabrică de mobilă din Maramureș. Pompierii se luptă de peste 5 ore cu flăcările. Ce s-a întâmplat cu angajații
Pompierii s-au luptat cu flăcările cinci ore

Un incendiu violent a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, în Maramureș, acolo unde o fabrică de mobilă a fost făcută scrum. Din cauza suprafeței întinse afectate, pompierii au fost nevoiți să se lupte cu flăcările preț de mai multe ore. Locuitorii din zonă au intrat în panică după ce au observat fumul gros care se putea observa de la distanță.

Cine se afla la fabrică în momentul izbucnirii incendiului

Un eveniment trist a avut loc în urmă cu câteva ore, la o fabrică de lemn din Maramureș, acolo unde o hală de 12.000 de metri pătrați a fost mistuită integral de flăcările violente izbucnite în urma unui incendiu.

La fața locului a intervenit ISU Maramureş, cu patru autospeciale de stingere şi una de intervenţie la înălţime, şi SVSU din zonă, cu cinci autospeciale. Din cauza faptului că flăcările s-au extins foarte mult, a fost nevoie și de ajutorul a alte două echipaje de stingere de la ISU Cluj şi echipaje de la ISU Sălaj şi ISU Bistriţa-Năsăud, care s-au luptat mai bine de cinci ore cu flăcările pentru a putea lichida focul.

Din fericire, doi agenți de pază care se aflau în zona fabricii au fost evacuați în siguranță. De asemenea, angajații fabricii nu munceau în timpul nopții, astfel că nu au existat pierderi de vieți omenești. Potrivit primelor informații, incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit, însă momentan, nu se cunosc detalii. Oamenii legii sosiți la fața locului au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii tragediei.

Vezi imagini de la fața loclui:

Cabană mistuită de flăcări, în Maramureș

Un alt incendiu de mari dimensiuni a avut loc, cu o zi în urmă, tot în Maramureș, la o cabană dezafectată de lângă Baia Mare. Din fericire, nicio persoană nu a murit, însă la sosirea pompierilor, construcția era înghițită în totalitate de flăcările uriașe.

Potrivit locuitorilor din zonă, în cabana părăsită obișnuiau să se adăpostească oameni fără adăpost, care făceau focul pentru a se încălzi în nopțile geroase. Momentan, nu se cunosc cauzele exacte ale izbucnirii incendiului, dar oamenii legii nu exclude nici această variantă.

“Detașamentul de pompieri Baia Mare intervine cu 4 echipaje de stingere pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei clădiri dezafectate. În momentul sosirii la locul intervenției incendiul se manifesta generalizat, nu era pericol de extindere, iar in acest moment este izolat și se lucrează pentru lichidare”, a transmis Oana Alexa-Gonczi purtător de cuvânt ISU Maramureș, la scurt timp după lichidarea focului.

Din cauza suprafeței mari care a fost mistuită de foc, vecinii cred că focul ar fi rămas aprins din timpul zilei. În urma anchetei demarate, oamenii legii vor afla ce s-a întâmplat, de fapt.