Incendiu puternic la un bloc din Medgidia. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de 3 ore

Incendiu puternic la un bloc din Medgidia. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de 3 ore
Incendiu violent la un bloc din Medgidia

Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, într-un bloc din Medgidia. Flăcările au cuprins două garsoniere, iar întreg blocul a fost evacuat. Pompierii au ajuns de urgența la fața locului și s-au luptat cu flăcările timp de trei ore.

Cinci persoane au ajuns la spital

ISU Constanța a trimis trei autospeciale de stingere, 3 Ambulanțe SMURD B, o descarcerare, o autoscară, o autospecială transport victime multiple și alte 3 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță. Toți locatarii blocului au ieșit, adică în jur de 40, dintre care 25 de adulți și doi copii au fost evacuați de către salvatori.

„În jurul orei 2:00, prin apel unic de urgenţă 112, am fost sesizaţi cu privire la faptul ca în Medgidia, în blocul 3 TINER, situat pe strada Plevnei, este foarte mult fum pe casa scării. Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere, 1 autoscară, 3 SMURD B, 1 descarcerare, 1 autospecială transport victime multiple şi 3 ambulanţe din cadrul serviciului judeţean de ambulanţă. La ora 02:45, la nivelul spitalului Medgidia s-a activat Planul Alb de intervenţie. La ora 03:00 au fost evacuaţi toţi locatarii blocului, 25 adulţi şi 2 copii. La ora 03:16 incendiul a fost localizat. (…) Intervenţia s-a încheiat la ora 05:43”, a transmis printr-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Răzvan Parconie.

Incendiul s-a manifestat la două garsoniere de la etajul doi al blocului. Înăuntru erau depozitate materiale textile și mase plastice, pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați. Intervenția s-a încheiat la ora 05:43, iar cauza incendiului ar fi fost o țigară aprinsă, transmise ISU Constanța.

Incendiu puternic la un bloc din Vaslui

Un alt incendiu puternic a avut loc, la începutului lunii, la un bloc din Vaslui. În urma acestuia, patru persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, cu intoxicație de fum și atacuri de panică. Pompierii au intervenit cu două ambulanțe SMURD, dintre care una de Terapie Intensivă Mobilă și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul era în plină dezvoltare, din fericire, proprietarii apartamentului reuşind să se autoevacueze. La etajele trei şi patru, casa scării era inundată cu fum gros şi gaze fierbinţi. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, zece persoane s-au autoevacuat. Pompierii militari au acţionat pe două sectoare de intervenţie, primul, pentru limitarea şi lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru evacuarea celorlalţi locatari aflaţi în pericol, precum şi pentru protecţia apartamentelor învecinate”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui circuit electric, au adăugat autoritățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI