Incendiu puternic la o locuință din Iași. Doi copii, cu vârste de 3 și 4 ani, au fost salvați în ultimul moment de un bărbat

Incendiu puternic la o locuință din Iași. Doi copii, cu vârste de 3 și 4 ani, au fost salvați în ultimul moment de un bărbat
Incendiu puternic la o casă din Iași

Un incendiu devastator a avut loc în această dimineață, în localitatea Vladomira, comuna Trifești, județul Iași. Pompierii au intervenit de urgență, însă până la venirea lor, doi copii cu vârstă cuprinse între 3 și 4 ani au fost salvați de un bărbat.

Copii au fost salvați de un bărbat de 50 de ani

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor calificat în cadrul Detașamentului de 1 Pompieri Iași, a informat ISU Iași.

„ISU Iași se deplasează la un incendiu produs la o casă în localitatea Vladomira, comună Trifești, județul Iași. Pentru gestionarea și stingerea incendiului la locul evenimentului se deplasează 2 autospeciale de intervenție și stingere, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași. Conform apelantului există posibilitatea ca două persoane să fie rănite”, au explicat autoritățile.

În casa cuprinsă de flăcări se aflau trei copii, de 3, 4 și 11 ani. Părinții erau plecați la un proces și i-au lăsat pe cei mici în grija surorii mai mari, de 11 ani. Până au sosit echipele de intervenție, copiii cei mici au fost scoși din flăcări de un vecin, în vârstă de 50 de ani.

Cei mici au suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului

Copiii au fost transportați la Spitalul Clinic de Urgență de Copii „Sf. Maria” din Iași. Din nefericire, au suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe circa 50% din suprafața corpului. Potrivit Prof. dr. Diana Cimpoeșu, victimele au arsuri pe mâini, picioare și regiunea toracică.

„La incendiu s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și un echipaj de prim ajutor (EPA). La ajungerea echipajelor au fost găsite două victime. Un copil în vârstă de 3 ani și un altul în vârstă de 4 ani. Pacienţii au suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 50% din suprafața corporală. Arsurile sunt în regiunea toracică la membrele superioare și inferioase. Copiii sunt transportați la Spitalul Sf. Maria din Iași”, a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Fetița de 11 ani a fost evaluată de către echipajul medical SAJ, sosit la locul evenimentului. Aceasta prezenta arsuri la nivelul feței, însă este în afara oricărui pericol, au precizat medicii. Cei doi copii, de 3 și 4 ani, dormeau atunci când a izbucnit incendiul, fiind supravegheați de sora mai mare. Pompierii au reușit să lichideze flăcările, însă o mare parte din casă este distrusă.