Incendiu puternic la o hală de producţie de polistiren din Mija. S-a emis un mesaj RO-ALERT

Incendiu puternic la o hală de producţie de polistiren din Mija. S-a emis un mesaj RO-ALERT
Incendiu puternic la o hală de producţie de polistiren din Mija

Un incendiu a izbucnit la o hală de producție de polistiren din Mija, luni dimineață, potrivit ISU Dâmbovița. Potrivit acestora, în urma incendiului, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Incendiu la o hală de polistiren

Un mesaj RO-ALERT a fost emis pentru populația din zonă, în urma degajărilor mari de fum, pentru luarea unor măsuri e autoprotecție. Autorităților au recomandat oprirea aparatelor de climatizare și ventilație și închiderea ferestrelor.

„Se intervine pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală de producţie polistiren din localitatea Mija, comuna I.L. Caragiale. Au fost mobilizate pentru stingerea incendiului forţe şi mijloace de la Detaşamentul Moreni, trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi de la Detaşamentul Târgovişte o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie cu apă”, transmite ISU Dâmboviţa.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că focul se manifestă în interiorul halei de producție pe o suprafață de circa 400 de metri pătrați. În momentul de față, incendiul este localizat, iar pompierii acționează pentru lichidarea acestuia. Nu au fost înregistrate victime, potrivit sursei.

Explozie într-o hală de reciclare din Popești Leordeni

În urma exploziei, șapte oameni au fost răniți, iar cinci se află în stare gravă, fiind intubați. Explozia a avut loc din cauza unui utilaj din stația de sortare a deșeurilor care a sărit în aer, în orașul Popești Leordeni. La fața locului au fost solicitați zeci de paramedici, pompieri și terapii mobile intensive.

Pompierii au aflat că în interiorului centrului de reciclare se aflau mai multe persoane. Din acest motiv, au fost trimise șapte ambulanțe, dar și unități de terapie intensivă mobilă.

„Am constatat ca a fost vorba de o explozie la un utilaj care toca, recicla produse de înfrumusețare expirate. E vorba de sprayuri, creme, erau deja ambalate în cutii, erau expirate și le tocau”, a precizat lt. col. Petrică Epure de la ISU București .

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că este luat în calcul transferul răniților la clinici din străinătate. Acesta a precizat că explozia a fost urmată de un incendiu și s-a soldat cu cinci răniți grav. Aceștia au suferit arsuri și sunt intubați, ventilați mecanic.

„Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdasar şi la Spitalul Floreasca, după ce au fost asistați și intubați la fața locului”, a spus, vineri seară, Raed Arafat, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI