Ultima oră! O nouă explozie urmată de un incendiu a avut loc la combinatul chimic Azomureș. Populația a fost avertizată printr-un mesaj RO-Alert VIDEO

Ultima oră! O nouă explozie urmată de un incendiu a avut loc la combinatul chimic Azomureș. Populația a fost avertizată printr-un mesaj RO-Alert VIDEO
Incendiu la combinatul chimic Azomureș Sursă foto: Monai Peter Levente

O nouă tragedie a avut loc la cinzi zile după explozia și incendiul produse la rafinăria Petromidia din Năvodari. În noaptea de marți spre miercuri a avut loc o explozie urmată de incendiu, la staţia de Amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. Imediat după nefericitul eveniment, cetățenii au fost anunțați de cele întâmplate printr-un mesaj Ro-Alert.

Pompierii au intervenit de urgență pentru a lichida focul

Explozia a avut loc în jurul orei 1:00, iar pompierii militari de la ISU Mureș și Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic.au intervenit rapid pentru a lichida focul și a evita pericolul de extindere, astfel că la 2:45 salvatorii au reușit să stingă incendiul. Potrivit ISU, un singur bărbat, în vârstă de 50 de ani, a suferit o fractură a unui membru superior, dar acesta se află în afara oricărui pericol.

„În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la statia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgenta din cadrul operatorului economic.

Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu exista nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractura de membru superior”, se arată în comunicatul transmis de ISU Mureş.

În urma evenimentului nefericit, reprezentanții Azomureș au transmis un mesaj pe Facebook în care explică faptul că nu există niciun pericol pentru populație sau personalul operatului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea acestor cazuri.

Potrivit reprezentanților combinatului, incendiul a izbucnit în urma manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş.

„În timpul manevrelor de pornirea a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş”, a transmis Azomureş.

Urmărește imaginile video surprinse de un martor:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI