Incendiu puternic la o Biserică, de Bobotează. Flăcările au izbucnit din cauza unor lumânări aprinse lăsate nesupravegheate

Incendiu puternic la o Biserică, de Bobotează. Flăcările au izbucnit din cauza unor lumânări aprinse lăsate nesupravegheate
Incendiu puternic la o biserică din Botoșani

Un puternic incendiu a avut loc astăzi, la Biserica „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din localitatea Cătămărăști Deal, județul Botoșani. Tragedia a avut loc chiar de Bobotează. Mai multe echipaje de pompieri s-au mobilizat și au ajuns de urgență la fața locului.

Incendiu violent la o Biserică

Flăcările ar fi izbucnit din cauza unor lumânări aprinse, lăsate nesupravegheate, iar lumânărarul din curtea bisericii a fost cuprins de flăcări, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani. În momentul în care s-a produs incendiu, credincioșii și preotul se aflau în afara bisericii.

Aceștia au observat că iese un fum gros din interiorul clădirii unde se aprind lumânările, așa că s-au mobilizat și au intervenit cu stingătoarele din dotare și cu găleți de apă, până la venirea pompierilor. La doar câteva minute distanță au ajuns și salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani.

„Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardea o cantitate mare de lumânări, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Locul unde s-a manifestat incendiul se află la distanță față de biserică și alte construcții, neexistând pericolul de extindere a flăcărilor”, a declarat Dorina Lupu.

30 de familii au fost evacuate dintr-un bloc din Constanța, după ce un incendiu a cuprins subsolul clădirii. Un fum dens și înecăcios a cuprins complet scara blocului. Oamenii s-au speriat și au chemat ajutoarele. Militarii au acționat prompt și au reușit să evacueze în scurt timp toți locatarii. Cei care au sunat la 112 au fost locuitorii blocului.

“La subsol ardea cu flacară/// S-au evacuat 13 persoane, 3 copii și 10 adulți. S-a acordat primul ajutor era o persoană care avea probleme cu astm i s-a acordat oxigen. Nu au fost persoane intoxicate cu fum toate au fost evacuate cu scările sau de colegii care au făcut binoamele de căutare salvare”, a precizat Col. Dan Constantinescu, comandant de intervenție ISU Dobrogea.

Unii dintre ei au reușit să iasă singuri din bloc până la venirea pompierilor. În total, un copil și 5 adulți au fost salvați din clădirea cuprinsă de fum, cu ajutorul unei autoscări. Unul dintre bărbații salvați s-a refugiat pe acoperișul blocului. La fața locului au ajuns și medicii. Din fericire, nu au existat victime.