Ultima oră! Incendiu uriaș la un bloc din Constanța. Locatarii au fost evacuați de urgență

Ultima oră! Incendiu uriaș la un bloc din Constanța. Locatarii au fost evacuați de urgență
Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere la fața loclui

Momente de groază pentru locatarii unui bloc din Constanța, după ce în imobilul în care locuiau a izbucnit un incendiu. Îngroziți de ce se întâmplă, oamenii au solicitat intervenția pompierilor și s-au autoevacuat. La fața locului au intervenit mai multe autospeciale de stingere, autoscări, o descarcerare și echipaje medicale.

Cum a avut loc tragedia

Pompierii de la ISU Dobrogea au fost solicitați în noaptea de miercuri spre joi să intervină în această noapte la un incendiu care a izbucnit la un bloc de pe strada Granatului. Locatarii au intrat în panică după ce au observat fum gros pe casa scării, astfel că mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență.

Până la sosirea pompierilor s-au autoevacuat 13 persoane dintre care, 10 adulți și 3 copii, care se află în afara oricărui pericol, nefiind nevoie de transportul acestora la spital.
Pentru a evita o tragedie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a intervenit rapid la fața locului cu patru Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, o Autospecială pentru Transport Personal și Victime Multiple, două autoscări, o Descarcerare și trei echipaje SMURD.

De asemenea, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță a fost prezent, asigurând orice fel de ajutor.Potrivit ultimelor infirmații, incendiul a izbucnit la boxele existente la subsolul blocului, însă nu se știe exact cauza, motiv pentru care, pompierii prezenți acolo au făcut cercetări în acest sens.

”Colegii sunt încă la fata locului, se face evacuarea fumului, după care se stabilește ce a ars și cauza probabilă.”, a precizat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Vezi imagini video din timpul misiunii de stingere a incendiului: