Incendiu noaptea trecută într-o pensiune din Tulcea. Opt persoane s-au autoevacuat, iar cinci persoane, printre care un copil, au fost transportate la spital

Incendiu noaptea trecută într-o pensiune din Tulcea. Opt persoane s-au autoevacuat, iar cinci persoane, printre care un copil, au fost transportate la spital
Incendiu noaptea trecută într-o pensiune din Tulcea

În noaptea de luni spre marți, un grav incendiu a avut loc, în urma căruia o casă de vacanță din comuna Jurilovca a ars. Cel mai probabil, cauza incendiului a fost un scurt circuit, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta.

Incendiu puternic la o pensiune din Tulcea

Incendiul a fost semnalat la ora 04:38 dimineața. În total, opt persoane s-au autoevacuat, dintre acestea, cinci persoane, printre care și un copil, au fost transportate la spital. Pentru stingerea incendiului, Stația de Pompieri Babadag și Detașamentul de Pompieri Tulcea au intervenit cu trei autospeciale  lucru cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare.

De asemenea, la fața locului au ajuns și o autospecială de lucru la înălțimi și două echipaje SMURD. Mai mult de atât, la incendiu au ajuns în sprijin trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean și echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

„În urma evaluării medicale, s-a luat decizia transportării a cinci persoane la spital, o persoană a fost asistată medical la faţa locului, refuzând în final transportul la o unitate spitalicească, iar două nu au avut nevoie de asistenţă medicală. Din cele cinci persoane transportate la spital, patru erau adulţi care prezentau arsuri pe diferite suprafeţe ale corpului şi un copil care avea un atac de panică”, a precizat inspectorul şef al ISU Delta, Dan Petrov.

Din fericire, pompierii au reușit să salveze unul dintre cele trei corpuri ale imobilului. Incendiul a fost stins în jurul orei 07:00. Cauza cea mai probabilă ar fi un scurtcircuit  la instalația electrică.

Incendiu de vegetație în Devesel, Mehedinți

Peste 45 de pompieri intervin pe raza localității Scăpau, comuna Devesel, cu șase autospeciale cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars cel puțin șapte gospodării, iar un bărbat și-a pierdut complet casa, potrivit ISU Mehedinți.

Un bărbat din satul Scăpău a pierdut totul, după ce flăcările i-au distrus casa, animalele și gospodăria întreagă. În doar câteva zeci de minute, toată gospodăria s-a transformat în scrum. A reușit să salveze doar câteva găini.

„Nu mai am nimic, doar ce e pe mine şi ce am în mână. Au luat foc toate, casă, maşină, animale. Ce dezastru mai mare există?”, a declarat bărbatul, potrivit Antena3.

În momentul de față, pompierii fac eforturi pentru lichidarea focului. Aceștia asigură protecția caselor care încă mai sunt în picioare și încearcă să împiedice răspândirea incendiului.

„Situația este sub control, la acest moment, incendiul este localizat, fără a exista riscul de propagare la alte gospodarii”, anunță ISU Mehedinți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI