Incendiu major într-un bloc de locuințe din Capitală. Ce se întâmplă cu locatarii

Incendiu major într-un bloc de locuințe din Capitală

Un incendiu a izbucnit într-un bloc de locuințe din Capitală, situat la intersecţia dintre Bulevardul Mihai Bravu cu Basarabia. Șapte locatari, dintre care doi copii, au fost evacuați de salvatori deoarece au fost expuși la fum. Mai multe detalii și imagini de la fața locului, în continuare.

Incenciu la un bloc de locuințe din Capitală

În urmă cu aproximativ o oră, un incendiu a izbucnit la un bloc de locuințe din București, aflat la intersecţia dintre Bulevardul Mihai Bravu cu Basarabia. Șapte locatari au fost evacuați de pompieri deoarece incendiul se manifestă cu degajări mari de fum.

Purtătorul de cuvânt ISU București, Daniel Vasile, a anunțat că momentan nu există persoane rănite, iar în interior au intervenit echipaje de căutare-salvare şi concomitent se lucrează pentru stingerea incendiului.

„Intervenim pentru stingerea unui incediu și salvarea persoanelor dintr-un bloc de locuințe din Bd. Mihai Bravu, intersecția cu Basarabia, unde se observă flacăra și se degajă mult fum la etajul 10. Momentan nu sunt persoane rănite. Intervin șase autospeciale de stingere. În sprijin acționează și Detașamentul Special de Salvatori“, a transmis Daniel Vasile.

„Momentan nu sunt persoane rănite“

Momentan nu există victine, însă, mai multe persoane au rămas blocate în apartamente, alături de salvatori, deoarece incendiul s-a dezvoltat inclusiv pe casa scării, iar din cauza temperaturilor ridicate nu se poate coborî.

„În evaluarea SMURD sunt șapte locatari, cinci adulți și doi copii, cu ușoară expunere la fum. În interior intervin echipaje de căutare-salvare și concomitent se lucrează pentru stingerea incendiului, arde puternic într-un apartament, cu degajare mare de fum pe casa scării. Forțe – zece autospeciale de stingere, două echipaje SMURD, trei autoscări, și descarcerarea.

Se intervine de la înălțime cu autoscările pe ambele fațade ale clădirii. Incendiul s-a dezvoltat inclusiv pe casa scării, până în exteriorul clădirii, pe fațada blocului. La etajul 10, unde s-a produs incendiul, se verifică în apartamentele învecinate. Au fost găsiți mai mulți locatari, nu sunt în pericol, vor rămâne în interior alături de salvatori, nu se poate cobori din cauza temperaturii ridicate“, a completat purtătorul de cuvânt al ISU București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI