Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. 11 pacienți, prinși în încăperea care ardea. Detalii de ultimă oră

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. 11 pacienți, prinși în încăperea care ardea. Detalii de ultimă oră
Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. 11 pacienți, prinși în încăperea care ardea. Detalii de ultimă oră

Un nou incendiu a izbucnit în dimineața aceasta la un spital din Cluj-Napoca. Astfel că pacienții au fost evacuați de urgență, până ce focul a fost stins în totalitate de salvatori.

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. 11 pacienți, prinși în încăperea care ardea

De menționat este și faptul că acest incendiu este al doilea în vreme de pandemie în țara noastră, însă, de data aceasta, nu s-au înregistrat victime. Ispectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a fost chemat să intervină la un incendiu izbucnit în jurul orei 07:00, la spitalul CFR din Cluj-Napoca. Se pare că focul a pornit din cauza unui scurtcircuit electric la un corp de iluminat al unei băi din instituție. Incendiul s-a produs la instalaţia electrică, în încăperea care se afla la etajul întâi. Cert este că din primele date, cauza a fost stabilită ca fiind scurtcrcuit electric.

Flacăra a izbucnit pe etajul 1 al spitalului, astfel că trei pacienți au fost evacuați pe de secția respectivă. La fața locului a intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu autorspeciale pentru stingerea focului. Incendiul s-a produs pe Secţia Interne, acolo unde erau 11 persoane – personal şi pacienţi.

La ora transmiterii ştirii, incendiul a fost lichidat, dar se lucrează încă pentru aerisirea încăperii şi a holului. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Al doilea incendiu dintr-un spital din România, la ceas de pandemie

De menționat este că acest incendiu, fie el mic, are loc la aproximativ o săptămână de la tragedia de la Piatra-Neamț, acolo unde 12 persoane, bolnavi de coronavirus internați în stare gravă pe secția de ATI a spitalului, au murit fie carbonizați, fie intoxicați cu fum.

Amintim că incendiul din Piatra-Neamț a izbucnit din cauza aparaturii vechi, iar secția de ATI a fost mutată pe un alt etaj, cu puțin timp înainte de tragedie, lucru efectuat fără autorizație prealabilă.

Medicul Cătălin Denciu care era de gardă în noaptea fatidică a suferit arsuri pe aproximativ 70% din sufrafața corpului, descoperindu-se, apoi, că este și infectat cu noul coronavirus. El a fost transportat la un spital din Belgia pentru tratament, stare lui fiind una gravă la momentul evenimentului nefericit. Din ultimele informații reiese că starea de sănătate a medicului este stabilă. Cătălin Denciu face în continuare dializă, iar medicii îi toaletează rănile zilnic. Cătălin Denciu a suferit arsuri pe o suprafață de 75% din corp. La spitalul Floreasca i-a fost făcut și un test COVID ce a ieșit pozitiv, dar acest test a fost repetat în Belgia, iar rezultatul a fost infirmat, testul având rezultat negativ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI