Monica Pop, adevărul despre spitalul Lețcani deschis după incendiul de la Piatra Neamț. Rușine!

Monica Pop, adevărul despre spitalul Lețcani deschis după incendiul de la Piatra Neamț. Rușine!
Ce a afirma medicul Monica Pop

Medicul Monica Pop este revoltată de faptul că spitalul de campanie de la Lețcani nu a fost deschis până la tragedia de la Piatra Neamț, în urma căreia 10 persoane au ars de vii.

Monica Pop, adevărul despre spitalul Lețcani deschis după incendiul de la Piatra Neamț

„E strigător la cer!”, spune prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, care afirmă că unitatea nu a fost deschisă până acum pentru că „era făcută de PSD”.

„E strigător la cer!!! De ce nu a fost „deschis” până sâmbătă seară spitalul de campanie Leţcani???!!! S-a putut, deci se putea oricând! Au murit oameni când ar fi putut fi salvaţi???!!! Aha, era făcut de PSD! Idem cu testările nepermise! A fost timp destul de pus la punct orice. Iar de când situaţia s-a agravat, punerea în funcţie a acestor spitale care au costat sute de milioane de euro (13 cel de la Leţcani) era o soluţie imperios necesară! Românii au dreptul să știe!!!”, a scris medicul Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că în incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamț, 10 oameni au murit şi mai mulți pacienți au fost transferați la Spitalul mobil de la Lețcani.

Într-un comunicat de presă, Parchetul General a anunțat încheierea cercetării la fața locului și a facut precizări privind stadiul anchetei și toate măsurile luate până în acest moment, după incendiul produs sâmbătă în secția ATI pentru pacienții cu Covid de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, un incendiu în care au murit 10 pacienți, iar alte șapte persoane au fost rănite grav. Conform acestui comunicat, cinci dintre victime încă nu au fost identificate, iar în acest sens vor fi făcute expertize ADN.

Iată comunicatul integral:

„În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1.În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.

2.A fost finalizată cercetarea la fața locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

3.  S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate.

4. Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

5. Au fost efectuate audieri de martori.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI