Incendiu îngrozitor în Botoșani. Peste 30 de vaci au ars de vii

Incendiu îngrozitor în Botoșani. Peste 30 de vaci au ars de vii
Botoșani: peste 30 de vaci au ars de vii într-un incendiu de la o fermă

Un incendiu foarte puternic a izbucnit în cursul zilei de azi, 11 mai, la o fermă de animale din Botoșani. Din păcate, peste 30 de vaci au ars de vii. Cum s-a petrecut totul și ce au văzut pompierii ajunși la fața locului?

Incendiu în Botoșani: peste 30 de vaci au ars de vii

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit în această după-amiază la o fermă de animale din comuna Bosanci, pe imașul din localitate, într-o zonă destul de izolată. Suprafața de ardere a fost foarte mare – aproximativ 1.000 de mp., iar din păcate 32 de vaci și-au găsit sfârșitul după ce au ars de vii în fermă.

Focul a fost prea puternic pentru ca animalele să mai poată fi salvate. Focarul de ardere era în zona de grajd în care se aflau acestea, așa că bietele animale nu au mai avut nicio șansă. Din fericire, au fost salvate celelalte animale – oi, capre și porci.

Primarul comunei care s-a aflat la fața locului a menționat că este asociat la fermă și crede că incendiul nu s-a produs întâmplător, ci că ar fi vorba despre o mână criminală, conform monitorulsv.ro.Suspiciunile vin din dreptul faptului că focul s-a extins cu mult prea repede și violent.

Echipele de intervenții au mobilizat la fața locului șapte autospeciale cu apă, dar saivaul este distrus în totalitate. Pompierii au demarat ulterior cercetări la fața locului cu mai multe piste de lucru, mai ales că saivanul era alimentat cu energie electrică și erau sub tensiune multe aparate.

Alt incendiu violent

Un alt incendiu violent a avut loc în Suceava în anul 2019, când zeci de animale au fost arse de vii. Pentru stingerea incendiului au intervenit opt echipaje ale pompierilor militari și voluntari.

Inspectorului pentru Situații de Urgență Suceava a indicat că în cadrul tragicului eveniment au ars două vaci, trei viței și 16 porci. Flăcările au distrus și acoperișul locuinței de furaje și adăpostul de animale.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit şi la anexele gospodăreşti, cu pericol de propagare la vecinătăţi. Au ars: acoperişul locuinţei pe aproximativ 170 de metri pătraţi, depozitul de furaje şi adăpostul de animale, corp comun, pe aproximativ 150 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 60 de metri pătraţi, circa 4 tone de fân, 20 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri din gospodărie (casnice, utilaje agricole etc.). S-au degradat pereţii portanţi şi tavanul casei. În incendiu au pierit două vaci, trei viţei şi 16 porci”
ISU Suceava

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI