S-a aflat acum. Cine este pacientul care a provocat incendiul de la Spitalul Slatina: „Era violent, a avut o altercaţie cu un agent de pază”

S-a aflat acum. Cine este pacientul care a provocat incendiul de la Spitalul Slatina:
Cine este pacientul care a provocat incendiul de la Spitalul Slatina

Incendiul de la Spitalul Slatina ce a distrus parterul secției externe de Psihiatrie a fost provocat de un pacient. Acesta a avut mai multe internări în această unitate. În ceea ce privește respectarea procedurilor de către personalul spitalului, ancheta este încă în desfășurare.

Incendiu la Spitalul Slatina

Deocamdată, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina nu au primit acces liber de la polițiști și pompieri pentru a intra în spațiile afectate de incendiu. Urmează să înceapă o anchetă și la SJU Slatina. Rolul acesteia este de a verifica dacă au fost respectate procedurile existente pentru intervenția în situații similare.

De asemenea, o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică a analizat mai multe documente solicitate spitalului. Munca anchetatorilor și a responsabililor SJU Slatina va fi ușurată datorită imaginilor preluate de pe camerele de supraveghere instalate în clădire. O cameră de supraveghere este instalată și în izolatorul de unde a pornit incendiul.

„Important este că noi nu am avut victime şi cei 36 pacienţi au fost evacuaţi într-un timp record,  nici intoxicaţi n-au fost. Inclusiv pacientul care era izolat în spaţiul respectiv a fost scos teafăr,  nici măcar el n-a avut  niciun fel de problemă, nici măcar n-a fost adus în UPU, a fost direct dus pe vechea locaţie, din strada Drăgăneşti“, a declarat managerul SJU Slatina, Dan Stana.

Cine este pacientul ce a provocat incendiul

Informații despre pacientul vinovat nu s-au dat multe. Cert este faptul că era un pacient violent. Măsura izolării sale în camera specială ce se află la parterul clădirii a fost luată în acea dimineață. Decizia a fost luată pe fondul unei altercații pe care pacientul a avut-o cu un agent de pază.

„Are probleme psihice, dar nu mă pot pronunţa legat de diagnostic. E un bărbat de 38 ani, din localitatea Scorniceşti, care vine frecvent pe acolo. Era internat de circa două săptămâni. Era violent, a avut chiar de dimineaţă o altercaţie cu un agent de pază, de aceea a şi fost luată decizia izolării lui. Doamna doctor a luat decizia de a-l izola“, a mai precizat managerul.

Una dintre cele mai importante întrebări a fost „Cum de pacientul a avut la el o brichetă?”. Cel mai îndemână răspuns dat de reprezentanții Spitalului de Urgență Slatina a fost acela că „spitalul nu este închisoare”.

„Procedurile sunt de verificare, ei l-au verificat, dar există nişte drepturi ale omului agreate, nu poţi să-l verifici în părţile intime, nu ai dreptul ăsta. Trebuie să facem precizarea că este o unitate sanitară, este un spital, nu este o închisoare, nu este un mijloc de detenţie“, a  precizat Stana.

Urmăriți Playtech.ro și pe