Incendiu în Portul Constanța. Un vapor a fost cuprins de flăcări. Detalii de ultimă oră

Incendiu în Portul Constanța. Un vapor a fost cuprins de flăcări. Detalii de ultimă oră
Incendiu în Portul Constanța. Un vapor a fost cuprins de flăcări. Detalii de ultimă oră

Alertă în Portul Constanța, în cursul acestei zile, din cauza unui incendiu care a izbucnit pe un vapor încărcat cu diferite containere. Se pare că fumul iese din sala de motoare a vaporului.

Incendiu puternic în Portul Constanța

Un puternic incendiu a izbucnit, luni dimineață, la o navă aflată în Portul Constanța. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru a opri flăcările. Aceștia au fost solicitați să intervină după izbucnirea unui incendiu la o navă aflată în dana 52 a Portului Constanța, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Conform primelor informații, se pare că fumul ar ieși din sala motoarelor. Până în prezent, autoritățile nu au anunțat victime. Este vorba despre un vapor încărcat cu containere, iar nava este remorcată acum către cheu.

La fața locului au ajuns de urgență patru autospeciale de stingere, o autospecială de transport victime multiple, o autoscară, o autospecială CBRN, alături de patru echipaje SMURD, din cadrul ISU Dobrogea și o autospecială de la Oil Terminal.

Conform surselor, incendiul a izbucnit la nava Max, sub pavilion Liberia. Autoritățile portuare au fost alertate cu privire la un incendiu care a izbucnit în sala mașini, în timpul manevrelor de intrare în Dana 52.

Echipajul, format din marinari ucraineni, azeri și turci, au intervenit cu dioxid de carbon.

Incendiu la Hipodromul din Craiova

Un grav incendiu a avut loc în Craiova, în zona Hipodromului, acolo unde 10 hectare de vegetație au ars. Focul a izbucnit duminică după – amiază. Inițial, la fața locului a ajuns un singur echipaj de pompieri, apoi s-a suplimentat, aceștia având nevoie de ajutor.

Se pare că situația nu a fost ușor de gestionat, din cauza terenului dificil, potrivit ISU Dolj. Autospecialele nu aveau cum să ajungă în unele zone, iar vântul bătea cu putere, ceea ce a dus la extinderea incendiului într-un timp destul de scurt.

Alături de pompieri au venit și mai multe echipaje de jandarmi, polițiști și polițiști locali. Din fericire, s-a reușit salvarea centrului canin de poliție, cât și clădirea și anexele Hipodromului.

„Cauza incendiului a fost flacără- foc deschis în spatii deschise. În sprijinul pompierilor au mai venit jandarmi, poliție și politie locală. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată înaltă, lăstăriș pe alocuri, resturi vegetale. Au fost salvate clădirea și anexele Hipodromului și centrul canin al poliției”, a menționat purtătorul de cuvânta ISU Dolj, Florin Cocoșilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI