Incendiu masiv în Craiova. 10 hectare de vegetaţie au fost mistuite la hipodrom

Incendiu masiv în Craiova. 10 hectare de vegetaţie au fost mistuite la hipodrom
Incendiu masiv în Craiova. 10 hectare de vegetaţie au fost mistuite la hipodrom

Un grav incendiu a avut loc în Craiova, acolo unde 10 hectare de vegetație uscată, lăstăriș și resturi vegetale au ars. Focurile au izbucnit în zona hipodromului din Craiova.

Incendiu la Hipodromul din Craiova

Focul a izbucnit duminică în jurul amiezii. Un cetățean a sunat la 112, indicând zona unde a început incendiul. Inițial, la fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri, după care s-a suplimentat.

Potrivit ISU Dolj, situația nu a fost ușor de gestionat. Terenul unde s-a produs incendiul era unul dificil, iar autospecialele nu aveau cum să ajungă în anumite zone. De asemenea, un alt inamic al pompierilor în lupta cu flăcările a fost vântul.

Totodată, în sprijinul pompierilor au venit mai multe echipaje de jandarmi, poliție și poliție locală. Aceștia au reușit să salveze centrul canin al poliției, clădirea și anexele Hipodromului.

„Cauza incendiului a fost flacără- foc deschis în spatii deschise. În sprijinul pompierilor au mai venit jandarmi, poliție și politie locală. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată înaltă, lăstăriș pe alocuri, resturi vegetale. Au fost salvate clădirea și anexele Hipodromului și centrul canin al poliției”, a menționat purtătorul de cuvânta ISU Dolj, Florin Cocoșilă.

Alertă de incendiu la cel mai mare mall din București

În cursul zilei de ieri, o alarmă de incendiu s-a declanșat în incinta Băneasa Shopping City din cauza unor flăcări care au izbucnit în una dintre zonele centrului comercial. Clienții care se aflau în zona cu pricina s-au speriat din cauza fumului negru gros și înecăcios.

În urma incendiului, clienții și angajații din mall au fost evacuați de urgență, formându-se o aglomerație de sute de oameni la ieșiri. La fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de pompieri, poliție dar și ambulanțe.

Se pare că flăcările au izbucnit din cauza grăsimii care ardea pe o hotă. Flăcările au izbucnit din zona restaurantelor, mai exact de la etajul unu, din bucătăria unui restaurant cu mâncare libaneză.

Potrivit conducerii mall-ului, nicio persoană nu a fost rănită și, de fapt, a fost vorba despre un incendiu minor. Cu toate acestea, flăcările au creat un fum dens și înecăcios care i-a panicat pe angajați și clienți. Toți cei din centrul comercial au fost evacuați de urgență.

De asemenea, pe rețelele de socializare au circulat diferite filmări cu incendiul și momente din timpul evacuării. Persoanele s-au speriat și s-au grăbit spre ieșire, formând cozi imense și o aglomerație de nedescris.