Incendiu în parcul IOR din București. Pompierii au intervenit de urgență să stingă focul

de: Sabina Anastasia
29 08. 2023

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în seara zilei de marți, 29 august, în parcul Alexandru Ioan Cuza din București. Informația a fost confirmată de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență. La fața locului intervin pompierii. Ce se știe până la momentul redactării acestui articol.

Incendiu de vegetație în parcul IOR

Este a treia oară când suprafețe din parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București iau foc, începând din luna iulie 2023. În ultimii doi ani, zeci de arbori au fost tăiați din suprafața retrocedată de 12 hectare. Au ars sau s-au uscat după ce ar fi fost găuriți intenționat cu bormașina, potrivit unor acuzații.

Multe incidente au avut loc în parcul IOR din Capitală. În seara zilei de marți, 29 august, partea retrocedată din teritoriu se află din nou în flăcări. Informația a fost confirmată de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București.

Conducerea ISU a anunțat că pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor care au acaparat o suprafață de aproximativ 4 mii de metri pătrați din parcul IOR. Autoritățile au distribuit la fața locului patru autospeciale de stingere. La momentul redactării acestui articol, incendiul este localizat.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment, incendiul este localizat. Nu sunt victime”, a transmis ISU București.

USR, acuzații la adresa lui Robert Negoiță

La momentul redactării acestui material, nu se cunoaște cauza pentru care suprafața retrocedată din parcul IOR se află din nou în flăcări. Andrei Stan, unul dintre reprezentanții partidului politic USR, l-a acuzat pe primarul Robert Negoiță de neglijență în cazul de față.

„Partea retrocedată din IOR arde din nou! USR Sector 3 cere de luni de zile patrule permanente ale Poliției Locale în acea zonă, pentru a stopa defrișările ilegale și incendierile (nu este primul incendiu anul acesta, nici măcar primul în ultimii 5 ani). Robert Negoiță se face că nu aude.

Mafia imobiliară nu are rușine, dar cam așa e când ai primar dezvoltator imobiliar. Cu cine să țină: cu cetățeanul sau cu ai lui?”, este mesajul publicat de Andrei Stan pe Facebook.

La momentul redactării articolului, cauza incendiului de vegetație izbucnit marți seară în parcul IOR este necunoscută. Din vara anului 2022, în zonă au fost raportate mai multe defrișări ilegale. Sute de pini, plopi, frasini și stejari sunt uscați din cauza unor acțiuni criminale, potrivit voluntarilor de mediu.