Incendiu în parcul Grozăvești din Capitală. Ce a început să ardă, informații de ultimă oră

Incendiu în parcul Grozăvești din Capitală. Ce a început să ardă, informații de ultimă oră
Incendiu in Parcul Grozavesti din Bucuresti

Veste de ultimă oră. Un incendiu a izbucnit în parcul Grozăvești din București, iar românii au primit mesaj de Ro Alert pe telefoanele mobile. Incendiul se manifesta cu flacăra deschisă și degajari de fum pe o suprafață de 1000 mp. Ce recomandări au făcut autoritățile.

A ars vegetația uscată din Parcul Grozăvești din Capitală

Pompierii au intervenit, deja, cu 8 autospeciale de stingere cu apa și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea incendiului de vegetație uscată și gunoi menajer în incinta Parcului Grozavesti.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer în incinta Parcului Grozavesti. Incendiul se manifesta cu flacăra deschisă și degajari de fum pe o suprafață de 1000 m.p.

Acționăm cu opt autospeciale de stingere cu apa și spumă și un SMURD. A fost transmis si mesaj prin RO ALERT cu privire la aceasta intervenție.”, au transmis autoritățile române.

„Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona!”

De asemenea, cetățenii Capitalei au primit un mesaj de la Ro Alert pe dispozitivele mobile inteligente, prin care autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să evacueze zona și să elibereze căile de comunicații, pentru ca pompierii să poată stinge focul cât mai repede posibil.

Cei care locuiesc în vecinătatea parcului sunt rugați să își ia măsuri de protecție și să se adăposească, pentru a fugi din calea flăcărilor.

„Incendiu vegetație uscată produs în Parcul Grozăvești. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona.

Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.”, este mesajul Ro Alert trimis  în data de duminică, 8 mai.

Un hotel din stațiunea Mamaia a luat foc

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 8 mai, la orele 3 dimineața, în una dintre camerele hotelului Romantic din stațiunea Mamaia, pe litoralul românesc.

Turiștii s-au speriat îngrozitor, iar reprezentanții unității de cazare au sunat imediat la 112. Mai multe echipaje speciale de-ale pompierilor au intervenit la fața locului, pentru a stinge flăcările ce mistuiau încăperea.

41 de turiști, români și ucraineni, printre care 3 copii și 38 de adulți erau cazați, la momentul respectiv, în hotelul cu pricina. Zeci de oameni au fost evacuați din camerele de hotel.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat în una dintre camerele de hotel, conform celor de la ISU Dobrogea.