Încălțămintea pe care niciodată nu trebuie să o bagi în mașina de spălat. Riști să rămâi fără ea!

de: Ana Chivu
03 07. 2022

Majoritatea oamenilor nu sunt foarte atenți atunci când curăță încălțămintea. Mulți dintre ei bagă tot ce prind murdar în cuva mașinii fără să aibă grijă la materiale sau la modelul pantofilor. Trebuie să ai grijă în special la o anumită pereche ce trebuie îngrijită în mod diferit pentru a rămâne frumoasă. Ai mai jos diverse trucuri care să te ajute în acest sens. Află cum să nu îi deteriorezi!

Nu trebuie să bagi încălțămintea asta la mașina de spălat: ce trebuie să faci?

Încălțămintea pare că a devenit din ce în ce mai pretențioasă. Mulți dintre pantofi se strică mai repede decât înainte pentru că din grabă nu îi mai îngrijim cum trebuie sau calitatea lor lasă de dorit. Indiferent de ce gusturi ai în general, cu siguranță ai și tu măcar o pereche de adidași albi în sertarul din hol.

Cei mai mulți oameni îi consideră versatili și sunt mulțumiți de faptul că se potrivesc mereu cu orice stil ai alege. Nimic nu strică mai mult o ținută decât o pereche de adidași albi pătați sau galbeni. Pare mereu o provocare să îi ții constant albi. Ține cont de faptul că pantofii realizaţi din pânză, nailonul, bumbac sau poliester pot fi spălaţi la mașina de spălat.

Dacă sunt fabricați din alte materiale, spală adidașii la mână. Pentru un plus de siguranță, verifică bine instrucțiunile de îngrijire înainte de a începe curățarea lor. Un truc util este să îi pui într-o pungă înainte să îi bagi în cuva mașinii.

De asemenea, poți să folosești și o față de pernă, dar să nu uiți să fixezi un ciclu mai blând. Pentru a evita micșorarea sau deteriorarea încălțămintei care se poate pune la mașina de spălat, trebuie să folosești un ciclu ce are rotații mai blânde, eventual cel pentru haine delicate.

Pas cu pas

Află că pantofii din piele, piele întoarsă, cauciuc sau vinil nu trebuie curăţaţi prin spălare automată. Cei din materiale sofisticate precum mătasea, adidașii care au broderii, paiete sau mărgele trebuie duși la o curățătorie specială.

Nu trebuie să îți faci griji pentru pete, pentru că ele se pot îndepărta ușor. Îndepărtează șireturile și apoi murdăria cu o perie moale.

Diluează puțin detergent lichid de vase într-o cană de apă caldă și cu ajutorul unei periuțe vechi de dinți periază întreaga suprafață a adidașilor, mai ales talpa și vârful. Cu același amestec poți curăța și șireturile. Vei observa imediat rezultatul dorit.