31 iul. 2023 | 14:26

Încă un val de caniculă în România. Zonele unde ne vom topi din cauza căldurii

Vremea Meteo
Încă un val de caniculă în România. Zonele unde ne vom topi din cauza căldurii
Valorile termice vor trece de pragul de 36 de grade

Mai avem o zi din luna iulie, iar aceasta nu se încheie, din păcate, fără fenomene de instabilitate atmosferică și avertizări de cod galben. Pe de altă parte, ANM anunță încă un val de caniculă în România, precizând și care sunt zonele unde ne vom topi din cauza căldurii.

Specialiștii atrag atenția asupra unui val de caniculă în august 2023

Conform unor informații actualizate, în luna august se așteaptă ca valurile de caniculă să persiste într-o mare parte a lumii pe parcursul lunii, a declarat vineri un consilier în materie de căldură extremă, în urma temperaturilor record înregistrate în ultimele săptămâni.

Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a declarat la începutul acestei săptămâni că se așteaptă ca temperaturile din America de Nord, Asia, Africa de Nord și Marea Mediterană să depășească 40 de grade Celsius ”pentru un număr prelungit de zile în această săptămână, pe măsură ce valul de căldură se intensifică”, conform Reuters.

Vezi și: Vine toamna mai repede în România? Fenomenul meteo bizar care i-a contrariat pe specialiști. Maria Ghiorghiu: ”Vin ploi și vijelii”

Aceiași specialiști atrag atenția și asupra zonei de sud a Europei, care se confruntă cu un val de căldură record în timpul sezonului turistic de vară, ceea ce a determinat autoritățile să avertizeze cu privire la un risc crescut de probleme de sănătate și chiar de deces.

Vremea extremă a perturbat, de asemenea, viețile a milioane de oameni, cu o căldură periculoasă care se întinde din sudul Europei și până în sudul Statelor Unite. Căldura sufocantă a lovit, de asemenea, Orientul Mijlociu.

Avertizări de cod galben pentru ultima zi de iulie

Dacă în cursul acestei dimineți vorbeam de apariția unor noi zone de precipitații, grindină și vânt puternic, la ora la care scriem acest material ANM a emis cel puțin două avertizări de cod galben de instabilitate atmosferică.

Conform datelor, valabile până mâine dimineață, zonele afectate sunt Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană, iar aici vor fi ”perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp.

Vezi și: Cod galben de averse torențiale și descărcări electrice astăzi în România. Vine prăpădul, ANM a dat alerta

Conform acelorași avertizări, ANM mai precizează că ”Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.”

Meteorologii anunță încă un val de caniculă în România

Până mâine dimineață avem parte de cantități importante de precipitații, dar, tot de mâine, mai spune meteorologii ANM, valorile termice vor ajunge din nou în pragul de caniculă.

Bucureștiul va fi printre orașele afectate de aceste noi creșteri de temperatură, precum și zona Câmpiei Române, dar și în Lunca Dunării. Conform ANM, valorile termice vor trece de pragul de 36 de grade în aceste zone.

Vezi și: Cod roșu de ploi puternice și grindină în România. Furtunile fac prăpăd în aceste localități

Așa că, deși speram că vom scăpa de valori extreme, se pare că ne-am bucurat mult prea devreme, și vom avea parte de încă un val de caniculă în România.

Parteneri
E doliu în lumea întreagă. Unul dintre cei mai mari sportivi de pe Glob a murit
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Apare unul dintre cele mai așteptate seriale. Netflix a făcut marele anunț
EVZ.ro
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews
Legea care de astăzi intră în vigoare în toată România. Se aplică la nivel național
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
VESTEA ZILEI pentru PENSIONARI! MARCEL BOLOȘ a confirmat!
Mediaflux
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro