Încă un vaccin în Uniunea Europeană? Cerere oficială, compania gigant a făcut anunțul

Încă un vaccin în Uniunea Europeană? Cerere oficială, compania gigant a făcut anunțul
Vaccinul Johnson & Johnson pe piața europeană

Avem deja, la nivel mondial, aprobate trei vaccinuri cu randament. Recent un alt producător farma și-a anunțat intenția de unui vaccin anti-covid. Este vorba de vaccinul Johnson & Johnson pentru care se solicită deja aprobarea UE.

Vaccinul Johnson & Johnson pe piața europeană

Pentru vaccinul Johnson & Johnson s-a solicitat marți autorizația condiționată de introducere pe piață a vaccinului anti-COVID-19, a declarat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) într-un comunicat. Astfel, compania ar aduce pe piață un al patrulea vaccin anti-covid.

EMA a menționat că decizia ar putea fi anunțată la mijlocul lunii martie. În martie va avea loc ședința Comitetului pentru produse medicamentoase de uz uman. Oficialii EMA vor da atunci o decizie, dacă vaccinul Johnson & Johnson se dovedește a fi sigur și eficient.

”Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va evalua vaccinul Johnson & Johnson, cunoscut sub numele de COVID-19 Vaccine Janssen, într-un calendar accelerat”, se menționează în comunicat.

Aceasta este a patra cerere CMA pentru un vaccin COVID-19 de la inceputul pandemiei actuale. Vine după evaluarea de către EMA a vaccinurilor de la BioNTech / Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Aceste vaccinuri sunt acum autorizate în UE și se numără printre instrumentele pe care statele membre le folosesc pentru a combate COVID-19, au declarat oficialii EMA.

Comisia Europeană ar trebui să acorde autorizația finală pentru comercializare pentru vaccinul Johnson & Johnson, după ce EMA își dă avizul. UE, care are o populație de 450 de milioane de locuitori, a semnat acorduri avansate de cumpărare cu șase firme.

Este vorba de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CureVac, Johnson & Johnson și Sanofi / GlaxoSmithKline. Acordul se bazează pe furnizarea a aproximativ 2,3 miliarde de doze de vaccin.

Compania anunță transmiterea către EMA a cererii de autorizare europeană

Prin această cerere, se dorește aprobarea cât mai rapidă de punere pe piață a candidatului său vaccinul Johnson & Johnson. Anunțul a fost făcut ieri de compania farma, după ce a depus o cerere de autorizare condiționată de punere pe piață către EMA.

Prin cerere se solicită autorizația pentru candidatul vaccin Janssen COVID-19. Depunerea se bazează pe datele de siguranță ale eficacității și siguranței din cadrul studiului clinic Faza 3 ENSEMBLE, spun oficialii companiei.

”În toată Europa, rămâne o nevoie urgentă de vaccinuri COVID-19 suplimentare, iar prezentarea de astăzi este un pas semnificativ înainte în asigurarea faptului că Uniunea Europeană are o altă opțiune pentru a ajuta la reducerea impactului pe care pandemia l-a avut în Europa și în întreaga lume.

Suntem pregătiți să începem să ne distribuim vaccinul în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al anului 2021.”, se spune în comunicat.

Compania a anunțat în decembrie că a inițiat o prezentare continuă cu EMA pentru vaccinul său  Janssen COVID-19. În plus, în mai multe țări din întreaga lume și în cadrul OMS au fost inițiate cereri pentru vaccinul COVID-19 cu doză unică de investigație. Compania a depus cerere pentru autorizarea de utilizare de urgență (EUA) în Statele Unite pe 4 februarie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI