Fuga din PSD: încă un social-democrat demisionează din partidul lui Dragnea

Un alt social-democrat a anunțat că demisionează din PSD și se mută la Pro România, formațiunea condusă de Victor Ponta.

Claudiu Pop, fost prefect al județului Bihor și membru PSD până de curând, a anunțat că demisionează din partid și se înscrie în formațiunea Pro România. El a vorbit, pe Facebook, despre un nou capitol în viața sa.
„Astăzi am deschis un nou capitol în viaţa mea politică. M-am alăturat unui proiect pentru România şi pentru români, Pro România”, a scris Claudiu Pop pe contul său de Facebook.

De ce fug social-democrații din PSD către partidul lui Ponta

Fuga din PSD a început imediat după ce Victor Ponta a anunțat înființarea formațiunii Pro România. Printre numele „grele” pe care le-a racolat din interiorul partidului condus de Liviu Dragnea se numără fostul premier Mihai Tudose, dar și fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu.

Toți s-au revoltat împotriva liderului Liviu Dragnea și fie au fost excluși din partid, fie au demisionat de bună voie.

​„M-am alăturat echipei de la Pro România, sper ca experiența mea să fie de folos în campaniile electorale, motiv pentru care voi coordona campania pentru alegerile europarlamentare din punct de vedere organizatoric”, spunea Marian Neacșu la scurt timp după ce a migrat în partidul lui Ponta.

Mulți specialiști susțin că, de fapt, nu e mare diferență între PSD și Pro România, formațiunea lui Victor Ponta fiind, mai în glumă, mai în serios, un PSD mai mic. Confruntat cu aceste critici, Victor Ponta declara chiar că nu își dorește ca partidul pe care îl conduce să fie o replică a partidului PSD.

Deocamdată, nu prea i-a reușit, în condițiile în care mulți dintre membrii influenți ai partidului, cei care ocupă funcții de conducere, au reprezentat, cândva, ceva și pentru partidul condus de Liviu Dragnea.

Confruntat cu plecările masive către partidul lui Ponta, Liviu Dragnea încerca să pară calm. Liderul PSD spunea că oricum aceștia ar fi trădători și că toți cei care vor pleca își vor arăta, de fapt, această față.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI