Încă o țară nu mai primește români. Lista completă a statelor unde nu avem voie să mergem

Încă o țară nu mai primește români. Lista completă a statelor unde nu avem voie să mergem

După ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut considerabil în ultimele zile, tot mai multe state pun restricții turiștilor români. Așadar, încă o țară din Uniunea Europeană a introdus restricții pentru români.

Încă o țară nu mai primește români. Lista completă a statelor unde nu avem voie să mergem

Până în data de 9 iulie cele mai stricte restricții pentru turiștii români erau luate de către Norvegia, Finlanda și Malta. Pe de altă parte , Lituania, Estonia, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cereau românilor să stea în carantină sau izolare. În Danemarca românii sunt primiți cu condiția unei rezervări de cel puțin șase zile. Joi, 9 iulie și Olanda le-a recomandat ferm izolare la domiciliu, românilor, pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării în țară.

Ministerul olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului spune că toți pasagerii cu vârsta de peste 13 ani care pleacă, pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țara din care spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație pe propria răspundere.

Hotărârea Guvernului lituanian

Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020 să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România. Aceste restricții fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluția situației epidemiologice din România. Precizează Ministerul  Afacerilor Externe. Potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania, excepție de la această măsură o fac persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane.

Vilnius
Încă o țară nu mai primește români. Lista completă a statelor unde nu avem voie să mergem.

MAE reamintește cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI