Încă o țară din Europa va prelua pacienții covid în stare gravă din România. Anunțul de ultimă oră

Încă o țară din Europa va prelua pacienții covid în stare gravă din România. Anunțul de ultimă oră
România, ajutată de încă o țară din Europa în privința pacienților cu forme grave COVID-19

Încă o țară din Europa sare în ajutor României! Alte autorități au decis să ne întindă o mână de ajutor și să preia pacienții infectați cu coronavirus care se află în stare gravă. Despre ce este vorba? Anunț de ultimă oră.

România, ajutată de încă o țară din Europa: pacienții grav bolnavi de COVID-19 vor fi preluați

Trei pacienți infectați cu coronavirus și care sunt în stare critică sunt transferați chiar azi în Polonia, conform anunțului recent făcut de Ministerul Sănătății. Este vorba despre pacienți internați la spitale din București, transportabili, intubați și care au nevoie urgentă de asistență medicală într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Ministrul Sănătății vine cu mulțumiri pentru autoritățile din Polonia care au acceptat ca în aceste timpuri grele pentru toți să sară în ajutor și să vină cu un sprijin de orice fel României.

Oficialul a mai declarat și că la moment continuă să caute soluții pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților în nevoie.

„Mulțumim pentru sprijin și promptitudine. Continuăm eforturile pentru a găsi soluții”

„Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, potrivit unui comunicat al ministerului.

Amintim că șeful statului a participat pe data de 18 octombrie la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, cu președintele Lituaniei din Polonia, Slovacia și Slovenia în cadrul căreia liderii și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru România.

În urma întâlnirii online, ministrul interimar al Sănătății a avut o discuție asemănătoare cu omologul polon care l-a asigurat pe oficialul român că analizează posibilitatea acordării unui ajutor medical României, lucru care s-a și petrecut ulterior.

„Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán”

Ungaria a ajutat România să trateze 50 de pacienți infectați cu COVID-19 care au avut nevoie de terapie intensivă. Ministrul de Externe ungar a subliniat ‘provocările extrem de serioase’ cu care se confruntă România în special în valul 4 al pandemiei.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la inițiativa părții române.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Președinției.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI