OMS vine în ajutorul României. Ce vor trimite reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în ţara noastră

OMS vine în ajutorul României. Ce vor trimite reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în ţara noastră
Transportul va ajunge vineri seara

Organizația Mondială a Sănătății vine în ajutorul României. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că urmează să ajungă în țară mai multe concentratoare de oxigen.

OMS a trimis ajutor României în lupta anti-covid

Organizația Mondială a Sănătății a trimis din Germania către țara noastră 12.700 de doze de anticorpi monoclonali folosiți în tratamentul covid-19.

De asemenea, Raed Arafat a anunțat că OMS va trimite 200 de concentratoare de oxigen în România pentru pacienții covid.

„Până acum, Italia ne-a trimis deja 5.200 de doze de anticorpi monoclonali. Sunt în desfăşurare procedurile de transfer şi de preluare a 12.700 de doze din Germania tot anticorpi monoclonali, care urmează să ajungă în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Raed Arafat.

În plus, vineri seara vor ajunge din Danemarca opt concentratoare de oxigen și 15 ventilatoare de transport.

„Astăzi am dat acceptul pentru o cantitate de medicamente necesare în secţiile de terapie intensivă şi care, având în vedere numărul pacienţilor, putem să ajungem la o problemă de furnizare de către firme şi atunci avem o ofertă din Franţa de medicamente de acest gen, care va fi acceptată astăzi şi va fi comunicată”, a afirmat şeful DSU.

OMS a comunicat că urmează să aducă în România 200 de concentratoare de oxigen, de capacitate 8 litri. Șeful DSU a spus că urmează să fie stabilită modalitatea de transport.

„Urmează să stabilim modalitatea de transport împreună cu reprezentanţii OMS, să vedem cum vom rezolva. Vom merge noi sau ne vor aduce ei. Asta este în curs de discuţie. Deja procedurile sunt în curs”, a arătat Raed Arafat, citat de Agerpres.

România beneficiază de medicamente anti-covid din Elveția

În plus, țara noastră va beneficia și de 5.670 de flacoane de Tocilizumab, medicament pentru tratamentul covid.

„Astăzi am fost informaţi – şi vreau să mulţumesc ambasadorului Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli, pentru implicarea personală în acest sens de a ne sprijini – firma Roche a anunţat colegii de la MS că urmează să livreze 5.670 de flacoane de Tocilizumab.

Nu am găsit stocuri nicăieri ca să fim sprijiniţi cu el. S-a discutat direct cu firma producătoare, în Elveţia, înţeleg că a fost comunicat în mod oficial colegilor de la Ministerul Sănătăţii primirea a 5.670 de flacoane de diferite dozaje, urmând să se continue livrarea”, a explicat secretarul de stat în MAI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI