Ultima oră. Ce pedeapsă a primit mama care și-a ucis în bătaie copilul de 9 ani. Este cea mai usturătoare sentință din ultimii zeci de ani

Ultima oră. Ce pedeapsă a primit mama care și-a ucis în bătaie copilul de 9 ani. Este cea mai usturătoare sentință din ultimii zeci de ani

Decizie de ultimă oră în cazul care a șocat România, în urmă cu un an. Luca, un băiețel de 9 ani, a fost omorât în bătaie de mama sa, într-un apartament din cartierul Mărăști din Cluj-Napoca. Instanța Tribunalului Cluj a pronunțat sentința, urmând ca părintele să plătească cu ani buni din viață pentru actul criminal.

Drama copilului a șocat o țară întreagă

Violența în familie este des întâlnită în România, mulți copii fiind maltratați sau chiar uciși de către părinți. Din păcate, situațiile în care agresorii plătesc pentru faptele lor sunt rare, iar atunci când există, pedeapsa este prea blândă față de ce ar merita.

Vă reamintim că în iulie 2019, România rămânea înmărmurită la aflarea unei crime odioase petrecute în Cluj, acolo unde un monstru de femeie și-a ucis unul dintre cei trei copii, Luca. Băiatul mai avea un frățior geamăn și un altul mai mare cu doi ani. Ulterior crimei, femeia a recunoscut că și-a ucis copilul, fiind arestată preventiv.

Luca şi David, fratele lui geamăn, au fost abandonați de mici la un centru de plasament, iar în urmă cu cinci ani, femeia a dorit să-i aducă din nou acasă pentru a avea grijă de ei. Din păcate, acest lucru nu s-a putut întâmpla pe termen lung, căci rezultatul a fost unul catastrofal.

Cu puțin timp înainte să fie ucis, Luca a fost botezat de către un preot, în cadrul unei asociații caritabile. În urma oribilei crime, reprezentanții asociaţiei „Misionarii lui Padre Pio” au transmis un mesaj emoţionant pe reţelele sociale:

„Cu inimile sfâșiate de durere, cu sufletul mâhnit și cuprinși de o tristețe apăsătoare, care ne-a spulberat zorii unei zile de duminică, ce părea a fi una liniștită, va facem cunoscut că micuțul Luca, de 9 ani, unul dintre cei mai buni, mai inteligenți și mai talentați copii, care participau zilnic la activitățile ce s-au desfășurat în timpul anului școlar la Centrul Sollievo, și-a încheiat în mod brutal, violent și tragic scurta călătorie pământească, în seara trecută, fiind răpus mișelește tocmai de cea care i-a dat viață”.

Ce au decis magistrații

La distanță de un an de zile, verdictul final a fost făcut public. Magistrații Tribunalului Cluj au găsit-o vinovată pe mama criminală, ajungând la concluzia că Sonia Maria Alb a acționat în deplinătatea facultăților mintale.

Astfel, sentința a fost data pe data 22 septembrie, acuzata fiind condamnată la 23 de ani și trei luni de închisoare. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la momentul în care aceasta a fost comunicată. Mama lui Luca și a celorlalți doi fii a fost găsită vinovată pentru acte de violență în familie sub forma omorului calificat, violență în familie sub forma lovirii, în modalitatea participației improprii și relele tratamente aplicate minorului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI